Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Meet me in Venice – muzikale reis met Beppe Costa

Juli belooft een heerlijke Italiaanse filmmaand te worden. Naast In Grazia di Dio (waarover we deze blog schreven) is ook de  release van La Meglio Gioventù in de bioscoop te zien (waarover je meer leest in deze blog) én schittert vanaf 2 juli Meet me in Venice op het witte doek.

film-Meet-me-in-Venice-Terstall-Costa (1)

Liza (Roberta Petzoldt), een jonge vrouw die haar Italiaanse vader nauwelijks kent, reist naar Venetië om daar eindelijk haar vader te ontmoeten. Sinds de scheiding met Liza’s moeder reist hij de wereld over als muzikant en heeft hij nooit meer contact gezocht.

Wanneer Liza in Venetië aankomt, tegelijkertijd blij en zenuwachtig vanwege de ontmoeting, blijkt haar vader heel wat anders in petto te hebben dan een paar dagen Venetië. Hij neemt Liza mee op een muzikale reis langs de route van de Oriënt Express, met Istanbul als eindbestemming.

Hoewel de titel anders doet vermoeden, is Venetië niet veel in beeld. Maar de tijd dát de stad in beeld is, is een wervelende tocht over water, met de prachtige kleuren die Venetië zo eigen maken. Je ruikt bijna het water en de typische geur die een boottocht in Venetië in je neus doet kriebelen.

film-Meet-me-in-Venice-Terstall-Costa (2) film-Meet-me-in-Venice-Terstall-Costa (5)

De vader, Mauro, wordt gespeeld door Beppe Costa, een Nederlandse acteur met Italiaanse roots. Costa werd geboren in Caruso, in Piemonte, waar hij al optrad als muzikant. Sinds 1984 woont hij in Amsterdam. Hij speelt onder andere met Orkater, maar had bijvoorbeeld ook een rol in de films Ja Zuster, Nee, Zuster, Koning van Katoren en Valentino.

Beppe draagt de film – of eigenlijk doet zijn muziek dat. Laat je meevoeren op het ritme van zijn stem, op het ritme van zijn mandoline en ga met hem op een bijzondere reis van Venetië naar Istanbul. Via deze link vind je het album met de originele soundtrack van de film.

Bekijk alvast de trailer en reserveer alvast een plekje in je agenda voor een muzikale filmavond!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *