Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italiaanse filmtip: Anni Felici

Tijdens de film Anni Felici, die vanaf 8 mei in de Nederlandse filmhuizen te zien is, beland je midden in een kunstenaarshuwelijk, in het onstuimige Italië van de jaren zeventig. ‘Het waren gelukkige jaren. Jammer dat we dat toen niet doorhadden,’ aldus de oudste zoon.

Anni-Felici-filmposter

Rome, zomer 1974. Kunstenaar en bon-vivant Guido slijt zijn dagen het liefst in zijn atelier, immer omringt door prachtige modellen. Dit tot jaloezie en woede van zijn toegewijde vrouw, Serena, die schoon genoeg krijgt van de uitspattingen van haar man. Na een mislukte kunsttentoonstelling in Milaan is de maat vol en pakt Serena haar biezen. Op uitnodiging van een aantrekkelijke galeriehoudster vertrekt ze samen met haar twee zoontjes naar een feministisch retraite in Frankrijk, Guido in verbazing achterlatend.

Anni-Felici-1 Anni-Felici-3 Anni-Felici-4

Na Mio fratello è figlio unico en La nostra vita schetst regisseur Daniele Luchetti (Rome, 1960) met Anni Felici opnieuw een warm en overtuigend portret van het gezinsleven in Italië. Deels autobiografisch ditmaal, want dat het oudste zoontje graag filmmaker wil worden, is geen toeval natuurlijk. In de hoofdrollen herkennen we de Italiaanse filmsterren Kim Rossi Stuart (Romanzo Criminale) en Micaela Ramazzotti (La Prima Cosa Bella).

Anni-Felici-2

Bij de première
Ciao tutti mocht 2 x 2 kaartjes weggeven voor de première van de film in Nederland. Italiëliefhebber Mark de Niet was een van de gelukkigen en schreef deze recensie over de film. Grazie Mark!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *