Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

I nostri ragazzi – Italiaanse bewerking van Het Diner

film-poster-I-nostri-ragazzi (12)

I nostri ragazzi is een vrije Italiaanse bewerking van de wereldwijde bestseller Het Diner van Herman Koch, die in 2013 al werd verfilmd door Menno Meyjes. I nostri ragazzi volgt minder strak de verhaallijn uit het boek en kiest voor een filmischer setting, met veel ruimte voor de karakters van de hoofdrolspelers. Mede daardoor werd de film meerdere malen bekroond op het Filmfestival van Venetië.

Het afwijkende script behoudt de plot, maar begint al met een spectaculaire eigen proloog die het publiek warm maakt voor de schokken die gaan komen. Met in de Italiaanse sterrencast Alessandro Gassman (bekend van onder andere Hamam, Il Bagno Turco en Caos Calmo), Luigi Lo Cascio (van Il Capitale Humano, Marina en La Meglio Gioventù), Barbora Bobulova (eerder te zien in La finestra di fronte en Vincere) en Giovanna Mezzogiorno.

film-I-nostri-ragazzi (2) film-I-nostri-ragazzi (6) film-I-nostri-ragazzi (8) film-I-nostri-ragazzi (10)

Het verhaal speelt zich af in Rome, met kinderarts Paolo en zijn vrouw Clara, gids bij het Ara Pacis Museum, als hoofdpersonen. Samen hebben ze een zestienjarige zoon Michele. Paolo’s broer runt als advocaat een drukke praktijk. Hij woont samen met Sofia, zijn tweede vrouw, hun jonge dochtertje en Paolo’s dochter, Benedetta, die net zo oud is als Michele.

Op het oog hebben beide families alles, maar ondanks hun comfortabele leven zijn er spanningen. Over het regelmatige diner dat ze met elkaar hebben in steeds weer hetzelfde restaurant bijvoorbeeld, maar ook over de arrogantie van Paolo en zijn succesvolle praktijk of over Clara en haar ziekelijke bezorgdheid om Michele.

film-I-nostri-ragazzi (1) film-I-nostri-ragazzi (9) film-I-nostri-ragazzi (12)foto’s: Emanuela Scarpa

Maar dan worden de vier ouders geconfronteerd met beelden van de mishandeling en de dood van een zwerfster. Ze herkennen hun kinderen. Wat moeten ze nu doen? De gevolgen voor beider families zijn desastreus…

I nostri ragazzi is vanaf 22 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *