Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Hannah – grote hit op het filmfestival van Venetië

Een nominatie voor een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië afgelopen jaar én een Coppa Volpi voor hoofdrolspeelster Charlotte Rampling als beste actrice, die inderdaad een prestatie van formaat neerzet in Hannah, een film die onder je huid kruipt.

De Italiaanse regisseur Andrea Pallaoro maakte met Hannah een intiem portret van een oudere vrouw die worstelt met het verlies van haar identiteit. Nadat haar man in de gevangenis belandt, moet ze haar leven opnieuw vorm geven.

Dat gaat gepaard met momenten van ontkenning en berusting, maar langzaam verliest Hannah daarbij de grip op haar leven. Via het gevoelige portret van een gebroken vrouw onderzoekt Pallaoro thema’s als vervreemding, eenzaamheid en de grens tussen individuele vrijheid, menselijke relaties en sociale druk.

Naast Charlotte Rampling spelen André Wilms, Jean-Michel Balthazar en Luca Avallone de hoofdrollen in dit psychologisch drama, maar de film wordt gedragen door Rampling. Ze ís Hannah – en neemt jou als kijker mee in haar wereld.

foto: Andrea Raffin | Shutterstock

Hannah gaat 22 februari in première, maar is ook al te zien tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR): vrijdag 26 januari om 18.00 uur in De Doelen, zondag 28 januari om 12.30 uur in de Schouwburg, dinsdag 30 januari om 15.45 uur in LantarenVenster 3 en donderdag 1 februari om 14.30 uur in Pathé 3.

De trailer bekijk je alvast hier:

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *