Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Gomorra – de Napolitaanse maffia in twaalf delen

Na het succes van de film Gomorra, naar het gelijknamige boek van Roberto Saviano, is er nu ook de schitterende 12-delige Italiaanse serie Gomorra, geregisseerd door Stefano Sollima (bekend van Romanzo Criminale). De serie omvat andere hoofdstukken uit de bestseller van Roberto Saviano dan Matteo Garrones gelijknamige speelfilm. Centraal staan de levens, de leugens en vooral ook de menselijke dilemma’s achter de Camorra, de Napolitaanse maffia. 

Gomorra-credits-Emanuela-Scarpa (1) Gomorra-credits-Emanuela-Scarpa (2)

Gomorra – de serie volgt de genadeloze Napolitaanse maffia van binnenuit. Je kijkt mee door de ogen van de jonge Ciro Di Marzio, de trouwe rechterhand van godfather Pietro Savastano en mentor van diens zoon Gennaro, die allesbehalve klaar is om zijn vader op te volgen.

Wanneer Pietro bij een nutteloze wraakactie verschillende leden van zijn eigen clan opoffert, breekt er iets in Ciro. Hij vertrouwt zijn baas niet langer. Als Pietro vervolgens in de cel belandt, ziet Ciro de kans schoon om chaos te zaaien en een machtsstrijd te ontbinden. Hij komt lijnrecht tegenover de Savastano’s te staan en ontketent zo een bloedige bendeoorlog die zich uitspreidt over heel Napels.

Gomorra-credits-Emanuela-Scarpa (3) Gomorra-credits-Emanuela-Scarpa (4) Gomorra-credits-Emanuela-Scarpa (6) Gomorra-credits-Emanuela-Scarpa (7)foto’s: Emanuela Scarpa

De Italiaanse kijkcijferhit is gebaseerd op de verhalen over en gebeurtenissen binnen drie bestaande Camorra-clans die de laatste twintig jaar niet alleen de misdaad maar ook de economische sector hebben beheerst. De kracht van de clans en de macht die de maffia nog altijd heeft in Italië maar ook ver daarbuiten wordt verteld aan de hand van een indrukwekkende familiesaga.

Auteur Roberto Saviano zegt zelf over de nieuwe serie: ‘We’ve tried to dismantle criminal power, which is exactly the opposite of what they want. We won’t celebrate it nor show the heroic or dramatic aspects with which the Mafia likes to identify and portray itself towards the public.

We’ve tried to show the various levels, make everyone realize: This problem also concerns me. Actually, the aim is to bring the topic of the Mafia into the world, push Western democracies, and to take a clear stand. I hope that these stories reach a broad audience, in order to help us understand that a series, a book, in other words, a work of art, can change the course of things, especially when it activates empathy: this problem pertains to us all – these solutions pertain to us all.’ 

Gomorra-dvd-box

De box Gomorra – de serie, met 12 afleveringen van 55 minuten, is zowel te koop op dvd als op blu-ray. De box kost € 19,99 en is via deze link te bestellen bij bol.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *