Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Gli indifferenti – film gebaseerd op het gelijknamige boek van Alberto Moravia

Na het succes van Gli anni più belli brengt Cinéart nu de film Gli indifferenti, die vanaf donderdag 6 mei online te zien zal zijn, via Picl of via Vitamine Cineville.

Met Gli Indifferenti wil regisseur Leonardo Guerra Saràgnoli laten zien wat er achter de schijn van welstand en rijkdom schuil gaat. Soms is die schijn flinterdun, zoals in het geval van de welgestelde weduwe Mary en haar bijna volwassen kinderen Michele en Carla.

Als haar man komt te overlijden, staat Mary (een schitterende rol van de fenomenale Valeria Bruni Tedeschi) er ineens slecht voor. Niet alleen moet ze de dood van haar geliefde verwerken; de kersverse weduwe komt na jaren in overvloed te hebben geleefd op zwart zaad te zitten.

Om haar hachje te redden, zoekt Mary steun bij haar nieuwe vriend Leo. Hij lijkt haar een helpende hand te bieden door de kapitale villa van het gezin over te willen kopen.

Michele vertrouwt Leo echter voor geen meter. Carla laat zich net zoals haar moeder volledig door Leo inpalmen, wat een bom legt onder de drie-eenheid van het gezin. Een gebrek aan moraal en overdaad aan jaloezie ontwricht de familie.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alberto Moravia uit 1929, maar Seràgnoli verplaatst het verhaal naar het hedendaagse Italië.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *