Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Gianni e le donne – een hilarische film van Gianni di Gregorio

Gianni e le donne is een op en top Italiaanse film van regisseur Gianni di Gregorio, die zelf ook een rol speelt in de film. De dvd is via deze link te bestellen bij bol com – lekker onbezorgd kijkplezier gegarandeerd!

Er zijn veel dingen die Gianni, getrouwd en net met pensioen, bezig houden…maar liefde hoort daar niet bij. Gianni vult zijn dagen met het uitlaten van zijn hond en die van de knappe buurvrouw, met boodschappen doen of met het betalen van de rekeningen onder streng toezicht van zijn vrouw.

Tot op een dag zijn vriend Alfonso hem waanzinnige dingen komt vertellen over zijn recente seksuele escapades. In zijn naïviteit was het Gianni compleet ontgaan dat al zijn leeftijdgenoten met volle teugen genoten van hun tweede jeugd. Zelfs de oude Maurizio, die altijd in een joggingpak rondhangt, heeft een jongere maîtresse. En dus besluit Alfonso dat het tijd is om Gianni’s liefdesleven nieuw leven in te blazen. Dat klinkt gemakkelijker dan het is…

Een impressie in beeld:

Over regisseur Gianni di Gregorio
Gianni di Gregorio werd geboren in de Romeinse wijk Trastevere, waar hij nog steeds woont en werkt. Al als kind raakte hij in de ban van film en hij bracht zijn dagen ’s ochtends op school en ‘s middags in de bioscopen door, waar hij soms wel drie films per dag zag. Na de middelbare school ging hij literatuurwetenschap studeren aan de universiteit.

Nog voor hij een diploma gehaald had, stopte Di Gregorio om naar de Accademia di Arti Sceniche in Rome te gaan, die onder leiding stond van Alessandro Fersen. Hier haalde Di Gregorio een diploma in regisseren en acteren. Drie jaar lang werkte hij in Fersens experimentele onderzoekswerkgroep, waarmee hij deelnam aan seminars en uitwisselingen met de groepen van Bob Wilson, Grotowski, Kantor en Chaikin. Dit leidde tot de show Leviathan, gepresenteerd op het Festival van Spoleto in 1976.

Na drie jaar in het theater gewerkt te hebben als regieassistent en acteur zag Di Gregorio Martin Scorseses film Mean streets, die zo’n indruk op hem maakte dat hij het theater verliet en als regie-assistent bij de film ging werken. In diezelfde tijd begon Di Gregorio met het schrijven van scenario’s.

In 1986 schreef hij het scenario voor de film Sembra morto ma è solo svenuto van Felice Farina, met Sergio Castellitto en Marina Confalone. In hetzelfde jaar schreef Di Gregorio het verhaal en het scenario voor Carefree Giovanni van Marco Colli, met Sergio Castellitto, Eleonora Giorgi, Aldo Fabrizi, Franco Fabrizi en Luca De Filippo. De film werd gepresenteerd bij de Quinzaine des Réalisateurs op het Filmfestival van Cannes en won de Grand Prix du Jury op het Filmfestival van Annecy.

In 1991 schreef Di Gregorio Shipwrecks, geregisseerd door Marco Colli, het jaar daarop het verhaal en het scenario voor Affetti Speciali, geregisseerd door Felice Farina. In 2000 schreef hij het scenario voor Long live the monkey!, gebaseerd op het korte verhaal Le due zitelle van Tommaso Landolfi en geregisseerd door Marco Colli.

Na het zien van diens eerste film Terra di mezzo ontmoette Di Gregorio de jonge regisseur Matteo Garrone. In 2000 begon hij zijn samenwerking met Garrone als zijn regieassistent bij Roman Summer en dit kreeg een vervolg met de films L’imbalsamatore en First Love.

In 2007 was Gianni di Gregorio co-auteur van Matteo Garrones Gomorra. In 2009 regisseerde hij de vrolijke zomerhitfilm Pranzo di Ferragosto.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *