Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Filmtip: Il Futuro

Afgelopen weekend won de film La Grande Bellezza van regisseur Paolo Sorrentino de prijs voor de beste film tijdens de uitreiking van de Europese Filmprijzen in Berlijn. De film viel een aantal keer in de prijzen, met ook een prijs voor de beste regie, de beste montage en de beste acteur (Toni Servillo). De prijs voor de beste Europese komedie had ook een Italiaans tintje; deze ging naar Susanne Biers romantische komedie Love Is All You Need, met een hoofdrol voor zowel Italië als Pierce Brosnan.

Vandaag gaat in de Nederlandse filmtheaters een andere prijswinnende film in première. Tijdens het Filmfestival Rotterdam won Il Futuro (‘De Toekomst’), waarvan het scenario gebaseerd is op het boek Una Novelita Lumpen van Roberto Bolaño, de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

film-Il-Futuro

De trailer neemt je al even mee naar Italië, naar Rome om precies te zijn, waar de film zich grotendeels afspeelt:

De Chileense regisseur Alicia Scherson laat de film idyllisch van start gaan, met een vrolijk geel gekleurde Fiat die in het mooiste Italiaanse licht over een slingerende weg rijdt – met vast en zeker een idyllisch uitzicht.

Die idylle is echter maar schijn, want de volgende scène drukt ons meteen met de neus op de feiten. De auto is Total loss, de inzittenden zijn omgekomen. De slachtoffers zijn de ouders van Bianca en Tomas, die alleen achterblijven in het appartement. De slaapkamer van de ouders blijft leeg, totdat de vrienden van Tomas bij hen intrekken en het huishouden langzaam overnemen.

Ze ruimen grondig op, maken schoon en toveren ’s avonds de lekkerste gerechten op tafel, van lasagne tot spaghetti met polpette. Maar ook nu is de idylle niet wat het lijkt.

Tomas’ vrienden willen namelijk de kluis van een blinde man, een voormalige acteur in Romeinse vechtfilms en in een ver verleden Mister Universe, in bezit krijgen. En Bianca moet hen daarbij helpen. Bianca stemt in eerste instantie in met het plan en brengt heel wat uren met Maciste, zoals de blinde man (gespeeld door Rutger Hauer) heet, door.

Il-Futuro-1 Il-Futuro-2 Il-Futuro-3 Il-Futuro-4

Langzamerhand groeit echter haar genegenheid voor Maciste, waardoor het plan van haar huisgenoten gedwarsboomd dreigt te worden.

We zullen de afloop natuurlijk niet verklappen, jullie moeten zelf maar gaan kijken in een van de filmtheaters (Il Futuro draait bij onder andere Filmtheater Kriterion in Amsterdam, Louis Hartlooper Complex in Utrecht en Plaza Futura in Eindhoven). Niet in de buurt? Geen nood; Il Futuro is ook meteen verkrijgbaar op dvd!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *