Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

The Young Pope – Paolo Sorrentino

Aanrader: The Young Pope, de nieuwe tiendelige dramaserie van Paolo Sorrentino. Na het grote succes van La Grande Bellezza koos Sorrentino nu voor Vaticaanstad als decor, met de eerste Amerikaanse paus aan het hoofd en Jude Law en Diane Keaton in de hoofdrollen.

the-young-pope-dvd-sorrentino

The Young Pope vertelt het controversiële verhaal over de eerste maanden van het pontificaat van Pius XII. Lenny Belardo is een gecompliceerde persoon, die als weeskind opgroeide bij zuster Mary. Hij is aartsconservatief, maar vol mededogen voor de zwakken en armen. Als Pius XII, de eerste paus uit de Verenigde Staten, heeft hij veel macht, maar komt hij voortdurend in conflict met de gevestigde orde van het Vaticaan.

Bekijk alvast de trailer van The Young Pope:

Sorrentino: ‘The Young Pope gaat over de duidelijke tekenen van Gods bestaan en de even duidelijke tekenen van Zijn afwezigheid. Over hoe je naar geloof kunt zoeken en het kunt verliezen. Over de druk van heilig zijn, die bijna ondragelijk is als je tegen verleidingen vecht en er alleen maar aan toe kunt geven. Over de innerlijke strijd bij de immense verantwoordelijkheid als hoofd van de katholieke kerk en de dagelijkse problemen van een eenvoudige man die tot paus werd gekozen.’

the-young-pope-4

The Young Pope laat zien hoe het geloof kan worden gevonden, maar ook weer verloren. Het is een verslag van de strijd tussen de enorme verantwoordelijkheid als hoofd van de Katholieke kerk en de dagelijkse problemen van een gewone man die tot paus werd verkozen.

The Young Pope is te zien via Lumière Series of via deze link te betsellen bij bol.com.

the-young-pope-3

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Een dramaserie van de hand van Paolo Sorrentino kan alleen maar méér dan bekijkenswaardig zijn! En de fantastische acteurs Jude Law en Diane Keaton zullen me beslist niet van dit geloof laten vallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *