Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De zaak Collini – rechtbankdrama met historische wending

Der Fall Collini, de film naar het meeslepende boek van Ferdinand von Schirach, is sinds 16 juli te zien op het witte doek.

Hoewel het een Duitse film is, is er ook een Italiaans tintje: de hoofdverdachte in de zaak een Italiaan: Fabrizio Collini (indrukwekkend vertolkt door Franco Nero).

Collini vermoordt de vooraanstaande Duitse industrieel Hans Meyer in een van de luxe hotels in Berlijn. Beneden meldt hij slechts: ‘Hij is dood. Presidentiële suite.’

De jonge advocaat Caspar Leinen krijgt de verdediging van Collini op zijn bord. Wat op het eerste gezicht een veelbelovende carrièrekans lijkt, verandert in een nachtmerrie als hij hoort wat zijn relatie tot het slachtoffer is.

De zaak lijkt hopeloos, maar dan leidt Caspars zoektocht naar een Italiaans dorpje waar in 1944 een groot aantal burgers werd geëxecuteerd, als wraakactie voor een bomaanslag door het verzet – een link die veel mensen graag verborgen hadden gehouden maar die door Collini’s zaak ineens in de schijnwerpers staat. Deze ontdekking schijnt een heel ander licht op de zaak…

Bekijk alvast de trailer

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *