Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Local Aromas – thuis Italiaans koken met de Romeinse familie Bianchini

Desiree werd in 2015 verliefd op Italië en verhuisde naar Rome, waar ze in 2017 de zussen Benedetta en Valeria leerde kennen. Samen met hun vader, moeder en neef Eric runnen Benedetta en Valeria Local Aromas, een écht familiebedrijf dus.

De naam zegt al meteen waar het om gaat: lokale aroma’s, uit de Romeinse keuken in dit geval (Aroma is daarmee ook een mooie woordspeling naar Roma, de Italiaanse benaming voor Rome).

Italië heeft een fantastisch en vooral gevarieerd aanbod van verse, lokale producten, waarmee je de heerlijkste gerechten op tafel kunt zetten. Daarbij is eten voor de Italianen nooit ‘zomaar’ eten; het is een beleving, een enorm sociaal gebeuren. Dit wordt, samen met de authentieke recepten, doorgegeven van generatie tot generatie – ook bij de familie Bianchini.

Desiree: ‘Benedetta is naast wijnsommelier ook olijfoliesommelier en professioneel kaasproever. Haar zus Valeria is een professionele banketbakker. Ook voor de typische Italiaanse desserts (van tiramisù tot de heerlijke amandelkoekjes die je in de wijn doopt) ben je bij Local Aromas dus aan het juiste adres.

Mamma Giuliana is echt een homemade chef; al haar recepten en kennis heeft zij van haar grootmoeder geleerd – en dat alles geeft ze vol trots door aan wie ook maar wil koken en proeven, een taak die papà Ricardo (ook zeer betrokken bij het bedrijf, maar dan wel achter de schermen) graag op zich neemt. Neef Eric, ook een zeer succesvolle sommelier, is samen met Benedetta verantwoordelijk voor het aanbod van de wijncursussen.

Smaakt dat naar meer? De Local Aromas omarmen graag nieuwe familieleden, zo lang ze maar van lekker eten en drinken houden, met eerlijke, gezonden en lokale producten centraal.

Voor de uitbraak van het coronavirus was deze familie onwijs succesvol met hun groeps- en privékooklessen in hun prachtige locatie, met uitzicht op de koepel van de Sint-Pieter (echt een droomlocatie). Nu reizen niet meer zo makkelijk is, hebben ze besloten hun enorme kennis en passie van de Italiaanse keuken en wijnen, online te delen, door middel van een cursusaanbod dat continu wordt uitgebreid met nieuwe gerechten.

Op dit moment zijn er drie cursussen beschikbaar met een oneindig aantal lessen: Pasta, Gnocchi (gezien de compleet andere manier van bereiden, verdient dit heerlijke gerecht een eigen cursus) en Italiaanse Wijnen.

Deze cursussen worden iedere twee maanden uitgebreid met nieuwe lessen / wijnen. Voor eind 2020 / begin 2021 staan ook nog Pizza/Focaccia en Lasagne op het programma.

De cursus vindt volledig online plaats, hetgeen betekent dat je kan starten wanneer je maar wil. Elke individuele les bestaat uit een introductie, een uitgebreide uitleg over het onderwerp (pasta, gnocchi, wijn), persoonlijke tips en tricks van de zussen (of van neef Eric), een lijst met ingrediënten die je nodig hebt om aan de slag te gaan, foto’s en video’s.

Lijkt het je wat om de authentieke Italiaanse keuken bij jou in huis te halen? Dat kan op twee manieren. Allereerst kun je een maandabonnement nemen voor € 27,- waarbij je een maand lang toegang krijgt tot alle drie de cursussen die hierboven genoemd zijn.

Ten tweede is er een jaarabonnement (van twaalf maanden dus) voor € 112,- waarbij je een jaar lang toegang krijgt tot een van de door jouwzelf gekozen onderwerpen. Elke cursus krijgt elke twee maanden weer nieuwe content, dus nieuwe recepten, kook- en/of wijntips voor thuis.

*Pasta, met onder andere tortellini, ravioli, fusillini, gekleurde pasta, fettuccine, pasta alla chitarra en technieken om de verschillende pasta’s te bereiden

*Wijn, met een variatie van Italiaanse wijnen uit allerlei verschillende regio’s, van rood, wit en rosé tot aan prosecco

*Gnocchi, leer het gehele proces van gnocchi maken met allerlei variaties zoals gnocchi gemaakt van aardappel, brood, pompoen, spinazie en op z’n Romeins, zoals op onderstaande foto.

Volg de mini-kookcurssen van Local Aromas
Op veler verzoek heeft de Romeinse familie Bianchini besloten om deze drie culinaire cursussen ook in mini-vorm aan te bieden. Deze mini-cursussen zijn een perfecte introductie voor de grotere cursussen.

Ze bevatten als het ware de basiskennis van de drie onderwerpen en zijn dus een goede keuze voor beginners. Hierdoor wordt het prijskaartje natuurlijk ook wat interessanter, waardoor het ook een leuk cadeau is voor onder de kerstboom.

De mini-cursussen Fresh Egg Pasta Amore Mio Course, I love Potato Gnocchi Course en Italian Wine Starter Kit zijn los te bestellen voor € 23,- per stuk of gezamenlijk in de driedubbele bundel Italian Pasta, Gnocchi & Wine Courses Box voor € 57,-.

Een culinaire adventskalender
Een laatste nieuwtje of eigenlijk cadeautje voor alle online cursisten is de culinaire adventskalender. Hier krijg je iedere dag (tot aan Kerstmis) gratis een extra recept, een les of andere verrassing. Ideaal om inspiratie op te doen voor het kerstdiner – al smaken de recepten ook op een doordeweekse avond heerlijk.

Ik ben erg blij en trots dat ik met deze familie mag samenwerken, ook al kan ik zelf nog wel een cursusje of twee gebruiken als het gaat om lekkere typische Italiaanse gerechten op tafel te zetten…

Heb je interesse gekregen om mee te koken met de familie Bianchini (of heb je wellicht iemand in de familie, een vriend/vriendin of een collega/werknemer voor wie dit een geweldig (kerst)cadeau zou zijn), meld je dan aan bij Local Aromas.

De eerdergenoemde links die verwijzen naar de verschillende abonnementen kun je gebruiken voor meer informatie over de cursus of om direct te boeken! Via onderstaande Youtube-video bekijk je het promotiefilmpje dat de zussen voor de cursus hebben gemaakt:

https://www.youtube.com/watch?v=S6jR6icliOQ&t=37s

Voor meer informatie kun je mij (gewoon in het Nederlands) mailen via sales@localaromas.com (t.a.v. Desiree), dan hoor je snel van mij. Hopelijk mogen we jullie verwelkomen als lid van de Local Aromas-familie, a presto!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *