Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Bacarò – Venetië aan het Vrijthof in Maastricht

In Venetië vind je volop bacari, kleine wijnbarretjes waar je terecht kunt voor een goed glas wijn. Naar Venetiaans gebruik gaat zo’n glas wijn vaak vergezeld van een keur aan lekkere hapjes, een soort tapas, maar dan honderd procent Venetiaans. Je kunt kiezen uit de lekkerste gerechtjes: baccalà mantecato, sarde in saor, inktvisjes, frittata, polpette, zucchini fritti, bruschette

Ook in eigen land vind je zo’n Venetiaanse wijnbar. Je moet er wel even voor naar het diepe zuiden afreizen, maar dan kom je op het Vrijthof in Maastricht dan ook echt in Venetië terecht. Bij Il Bacaro schuif je niet alleen aan voor Italiaanse panini, piadine of pasta’s, maar geniet je ook van cicchetti.

Il-Bacaro-Vrijthof-Maastricht (1) Il-Bacaro-Vrijthof-Maastricht (7)Il-Bacaro-Vrijthof-Maastricht (2)

Wij genoten er van een buitengewoon smakelijke baccalà mantecato. Dit is een typisch Venetiaans gerecht waarvoor gezouten en gedroogde kabeljauw wordt gekookt en samen met olijfolie, een beetje melk en peterselie tot een dikke crème wordt geroerd. Bij Il Bacaro wordt het net als in Venetië geserveerd op crostini. We eten onze vingers er nog net niet bij op, zo lekker is het. We durven zelfs te beweren dat we het zó smakelijk niet eens in Venetië zelf proefden.

Il-Bacaro-Vrijthof-Maastricht (3) Il-Bacaro-Vrijthof-Maastricht (6)

Ook de sarde in saor, sardientjes in een zoetzure saus van uitjes, azijn, pijnboompitten en rozijnen, doen ons vergeten dat we niet in Venetië zelf zijn. Het is dat er geen gondels voorbij dobberen en dat het Vrijthof in plaats van het Piazza San Marco zich voor ons uitstrekt. Verder zijn we écht even in een Venetiaanse wijnbar – zeker als we een nieuw schaaltje crostini krijgen aangeboden om tot de laatste hap van de baccalà mantecato te kunnen genieten. Viva Venetië in Maastricht, viva Il Bacaro!

Il-Bacaro-Vrijthof-Maastricht (4) Il-Bacaro-Vrijthof-Maastricht (5)

Ook genieten van Venetiaanse sferen in Maastricht? Je vindt Il Bacaro aan Vrijthof 16.

Maastricht – Italië aan de Maas
Maastricht is misschien wel de meest Italiaanse stad van Nederland. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van de vele Romeinse resten, maar ook vanwege de vele culinaire adressen. Met deze wandeling ontdek je alle Italiaanse adresjes in Wyck en Maastricht, waarbij het dolce vita-gevoel met elke stap wordt aangewakkerd.

Ga je mee op ontdekkingstocht in Romeins en Italiaans Maastricht? Je kunt de wandeling voor € 4,99 downloaden via onderstaande button.

Download Maastricht – Italië aan de Maas

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na aankoop ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *