Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Goddelijk hoekje in Gouda

Naast onze ontdekkingen in Italië gaat ook het zoeken naar Italiaanse adresjes in eigen land onverminderd door. We waren de afgelopen maanden dan wel veel meer in Italië dan in Nederland, maar zelfs op de paar dagen die we zo af en toe, tussen de verschillende reizen door, thuis zijn, kunnen we de Italiaanse keuken niet missen.

Een heerlijke nieuwe ontdekking deden we onlangs in Gouda, stad van kaas en kaarsen. Hier zit, niet ver van de Markt met de markante Waag, een Italiaans adresje verstopt. Sinds februari 2012 is de Wijdstraat 9 veranderd in een Italiaans hoekje, met de komst van restaurant L’Angolo Divono.

restaurant-Angolo-Divino-Gouda (3)

Sinds die tijd kookt chef-kok Alberto Aresu hier de sterren van zijn hemel en ontfermt zijn zus Sonia zich (als het even kan in het Italiaans, leuk!) als gastvrouw over de gasten. Zo ook over ons, met een heerlijke avond als resultaat. Genieten jullie mee?

Meteen na binnenkomst waan je je in een dorpje in Italië. Direct achter de deur hangt een foto vol met vrolijk wapperende was, maar het Italiaanse-dorpjes-gevoel wordt vooral gecreëerd door de inrichting. Langs de muren vind je allemaal deuren, brievenbussen, lantaarns en luiken – op en top Italië!

restaurant-Angolo-Divino-Gouda (1)restaurant-Angolo-Divino-Gouda (6)

Voor de bar schitteren mooie vintage foto’s van vrouwen die spaghetti slurpen, hetgeen de eetlust behoorlijk aanwakkert. Maar eerst kiezen we de wijn, naar advies van Alberto.

restaurant-Angolo-Divino-Gouda (2)

Dan volgt het lastigste gedeelte van de avond: het kiezen van wat we willen eten. Met een menu vol heerlijke gerechten is dat nog geen gemakkelijke opgave. Gelukkig hoeven we over de amuse niet na te denken; voor iedereen is er zalm met komkommer, tomaat en basilicumsaus.

restaurant-Angolo-Divino-Gouda (4)

Vervolgens nemen we als voorgerechten de involtini di San Daniele (rolletjes van San Daniele-ham) met buffelmozzarella, rucola en buitengewoon lekkere aceto balsamico, plus een selectie van vleeswaren en kaas. Dat laatste is een bord vol verwennerij: pecorino, taleggio, speck, mortadella, salami en ham met een schaaltje mostarda van sinaasappel en een schaaltje perenmostarda.

restaurant-Angolo-Divino-Gouda (5)

Het was zo lekker – en zo ruim qua portie – dat we de primo oversloegen. Als secondo kozen we voor de branzino alla siciliana, met kappertjes, ui en olijven. Erbij aardappeltjes uit de oven.

restaurant-Angolo-Divino-Gouda (7)

Toe namen we de Tartufo Amalfitano, een bijzondere creatie met ijs en limoncello van Pasticceria Sal de Riso die aan de Amalfikust meer van dit soort lekkers maakt. Smeltgevoelig, dus helaas geen foto, want we wilden van elke hap genieten.

Net als de voorgaande gerechten en de sfeer in dit knusse restaurant was elke hap van het toetje een goddelijke ervaring – waar je gelukkig niet voor naar Italië hoeft. Grazie Alberto e Sonia!

restaurant-Angolo-Divino-Gouda (8)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. van der laan silvia

    Bravo.wij hebben heerlijk gegeten bij jullie.heerlijk eten vriendelijke bediening.zeer proper restaurant en keuken.voor ons een 10.komen terug .vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *