Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Feestelijke lunch bij Jamie’s Italian in Rotterdam

Afgelopen weekend schoof een groot deel van het Ciao tutti-team aan bij Jamie’s Italian in Rotterdam (inmiddels gesloten, red.) om Ciao tutti’s zesde verjaardag te vieren. Vandaag blikken we met een kleurrijk fotoverslag terug op deze onvergetelijke lunch.

Markthal-Rotterdam

We startten natuurlijk met een toost op onze verjaardag, op alle reizen die we hebben gemaakt en die we in 2016 nog mogen maken, op alle Italiaanse belevenissen en ervaringen én op een mooie vriendschap die mede dankzij Ciao tutti tussen ons is ontstaan.

Saskia, Joke & MariskaJamies-Italian-Rotterdam-Ciao-tutti (2)Nadine & Willemijnv.l.n.r. met de klok mee Elena,Djoni, Merle, Nadine, Saskia, Joke en Mariska
(Willemijn maakte de foto)

Na uitgebreid te hebben bijgepraat doken we in het menu, maar zoals zo vaak was het lastig kiezen tussen al dat lekkers. Daarom besloten we vooraf een selectie van antipasti te bestellen om samen te delen. Binnen de kortste keren stond de tafel vol met klassieke huisgemaakte focaccia met rozemarijn, krokante carta di musica, grissini, olijfolie, balsamico en olijventapenade om te dippen, grote groene olijven op ijs, bruschette (belegd met onder meer ricotta en wilde paddenstoelen, Siciliaanse caponata en ricotta met kerstomaatjes) en de meest verrukkelijke arancini (gefrituurde risottoballetjes) die we tot nu toe aten.

Jamies-Italian-Rotterdam (1) Jamies-Italian-Rotterdam (4) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (1) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (2)foto’s maken aan beide kanten van de tafel is nog niet zo makkelijk met al dat lekkers…Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (3) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (4)Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (10) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (11) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (12) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (13) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti (14)

Het leuke is dat er bij Jamie’s Italian voor al deze antipasti een speciale bar is, waar alle hapjes worden klaargemaakt. We namen natuurlijk een kijkje in deze ‘keuken’ en waanden ons bijna op een Italiaanse markt in plaats van in de Rotterdamse Markthal…

Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti-bar (1) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti-bar (2) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti-bar (3) Jamies-Italian-Rotterdam-antipasti-bar (4)

We bogen ons nog een keer over het menu, dit keer voor de primi. Alleen op de kaart klonk het ene gerecht nog lekkerder dan het andere: pappardelle met een ragù van gestoofde venkelworstjes met Chianti, Parmezaanse kaas en broodkruim, risotto met wilde paddenstoelen en gerookte mozzarella, spaghettini met verse krab, spaghetti nero met inktvis en mosselen…

Jamies-Italian-Rotterdam-pasta (2) Jamies-Italian-Rotterdam-risotto

Het fijne is dat je van alle primi een hele of een halve portie kunt bestellen. Wij kozen voor de halve porties (ruim genoeg voor een zondagse lunch), zodat we nog een toetje konden bestellen. Bij een verjaardag hoort immers taart en deze amandelcake met honingslagroom en gestampte amaretti was de perfecte afsluiter van dit feestelijke intermezzo.

Nu wachten tal van volgende bestemmingen, maar we komen tussendoor zeker nog een keer terug om de rest van Jamie’s menukaart te proeven!

Jamies-Italian-Rotterdam (7)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit

  2. Zo te zien hebben jullie heerlijk gegeten en genoten. Nog gefeliciteerd en blijf mooie verhalen en belevenissen en tips schrijven, daar word ik en vele andere gelukkig van.

  3. Dit ziet er echt fantastisch uit. En weer heerlijk beschreven dus dat werkt ook mee… hier moeten we zeker een hapje proeven. Thanks for the review en Gefeliciteerd

  4. Grazie Adelaide – en inderdaad zeker een keer gaan proeven (en dan echt die arancini bestellen)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *