Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De burgemeester van Napels in Leeuwarden

Terwijl wij ronddwaalden door de straten van Herculaneum, een rondje Ischia deden en elke avond genieten van de culinaire trots van Napels, werd in het hoge noorden van Nederland hoog Napolitaans bezoek ontvangen. In Leeuwarden kun je namelijk sinds half augustus terecht bij ‘De burgemeester van Napels’.

De-burgemeester-van-Napels-pizza-Leeuwarden (2)

Achter deze originele, ludieke naam gaat een pizzeria schuil, waar Napolitaanse pizza’s worden gebakken, precies zoals ze dat ook in Napels doen. De basis: zelfgemaakt en langzaam gerezen deeg, dat met de hand tot een pizzabodem wordt gevormd.

De-burgemeester-van-Napels-pizza-Leeuwarden (6)

Het beleg? Naast de klassieker met tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie (de margherita) staat er bijvoorbeeld ook een Napolitaanse variant met salsiccia op de kaart. En een pizza met spinazie, ricotta en pancetta. Twee pizzafavorieten in de keuken van Ciao tutti!

De-burgemeester-van-Napels-pizza-Leeuwarden (4) De-burgemeester-van-Napels-pizza-Leeuwarden (7)

Eenmaal belegd worden de pizza’s binnen twee minuten gebakken in een traditionele stenen houtoven, die gestookt is tot een temperatuur van 450 graden. Dat maakt de pizza’s, net als in Napels, zo lekker!

Voor de niet-pizzaliefhebbers (die hier in Napels niet lijken te bestaan) staan er ook pasta’s en salades op de kaart. Ook is er een kleine maar fijne selectie antipasti, met – hoera! – onder meer burrata, voor twee personen geserveerd met olijven, tomaat, balsamico, gerijpte Parmaham en brood.

De-burgemeester-van-Napels-pizza-Leeuwarden (1) De-burgemeester-van-Napels-pizza-Leeuwarden (5)

We komen er nog nét niet voor terug uit Napels, maar een ontmoeting met De burgemeester van Napels staat na terugkomst in Nederland boven aan ons wensenlijstje. We willen jullie deze tip echter niet tot die tijd onthouden, dus ga vooral alvast voorproeven en laat ons weten of de burgemeester van Napels pizza’s kan bakken die van Leeuwarden even het Napels van het noorden maken…

De-burgemeester-van-Napels-pizza-Leeuwarden (3)foto’s: De burgemeester van Napels, Leeuwarden

Aanschuiven bij De burgemeester van Napels? Je vindt de pizzeria aan het Ruiterskwartier 115 in Leeuwarden. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je er van 11.00 tot 22.00 uur terecht; op zondag is de keuken van 14.00 tot 22.00 uur geopend. Reserveren kan door even te bellen met 0031-582027272.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *