Bij de allereerste aanblik van zo’n pot vol Dolci Baci, zoete kusjes, waren we verkocht. We proefden er eentje, met pistache, maar al gauw volgden ook de andere vijf varianten. Allemaal even lekker, allemaal even zoet. Daar willen we jullie graag van mee laten proeven.
De Dolci Baci worden allemaal gemaakt met Siciliaanse amandelen. Ze worden gebakken door een klein, van oorsprong Siciliaans familiebedrijfje dat al drie generatie lang traditionele koekjes maakt (en proeft) en het recept in al die jaren heeft weten te perfectioneren. Of ze nu citroen, chocolade, kers, sinaasappel of pistache toevoegen, het smaakt allemaal even lekker.
De zoete koekjes zijn op Sicilië ontstaan toen het Moorse rijk tot Sicilië rijkte en haar oosterse invloed ook op de keuken en smaakbeleving van de Sicilianen projecteerde. Deze culinaire erfenis is nog overal op het eiland te proeven (zo nam Saskia vorige zomer een kijkje in de keuken van Maria Grammatico in Erice), maar dankzij Dolci Baci haal je de zoete smaak van Sicilië gewoon dicht bij huis.
De koekjes zijn verkrijgbaar bij verschillende delicatessenzaken. Ze zijn glutenvrij dus je kunt er bijna iedereen blij mee maken!
Win een weckpot vol Dolci Baci!
De winactie is afgelopen. De gelukkige winnaars zijn Martine Weernink, Jacqueline de Haan, Hilde Biermans, Ellen Boersma en Gitte Stevens, Zij krijgen een pot vol Dolci Baci thuisgestuurd!