Home » Italiaans eten » Ciao tutti trakteert op Dolci Baci
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ciao tutti trakteert op Dolci Baci

Bij de allereerste aanblik van zo’n pot vol Dolci Baci, zoete kusjes, waren we verkocht. We proefden er eentje, met pistache, maar al gauw volgden ook de andere vijf varianten. Allemaal even lekker, allemaal even zoet. Daar willen we jullie graag van mee laten proeven.

Dolci Baci Geschenk Weckpot

De Dolci Baci worden allemaal gemaakt met Siciliaanse amandelen. Ze worden gebakken door een klein, van oorsprong Siciliaans familiebedrijfje dat al  drie generatie lang traditionele koekjes maakt (en proeft) en het recept in al die jaren heeft weten te perfectioneren. Of ze nu citroen, chocolade, kers, sinaasappel of pistache toevoegen, het smaakt allemaal even lekker.

Arancio-Sinaasappel Ciocolato-chocolade Limone-Citroen Mandorlato-Amandel Palline -Kers Pistachio-pistache

De zoete koekjes zijn op Sicilië ontstaan toen het Moorse rijk tot Sicilië rijkte en haar oosterse invloed ook op de keuken en smaakbeleving van de Sicilianen projecteerde. Deze culinaire erfenis is nog overal op het eiland te proeven (zo nam Saskia vorige zomer een kijkje in de keuken van Maria Grammatico in Erice), maar dankzij Dolci Baci haal je de zoete smaak van Sicilië gewoon dicht bij huis.

De koekjes zijn verkrijgbaar bij verschillende delicatessenzaken. Ze zijn glutenvrij dus je kunt er bijna iedereen blij mee maken!

Dolci-Baci

Win een weckpot vol Dolci Baci!
De winactie is afgelopen. De gelukkige winnaars zijn Martine Weernink, Jacqueline de Haan, Hilde Biermans, Ellen Boersma en Gitte Stevens, Zij krijgen een pot vol Dolci Baci thuisgestuurd!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *