Inspiratie voor Italiaanse feestdagen

Yogavakantie bij Agriturismo Angeli di Montefiore

Welkom bij Agriturismo Angeli di Montefiore in Le Marche! Op deze paradijselijke plek op aarde heeft de Duitse yogadocente Heike van Yogaitalia, samen met haar Italiaanse man Rudy, de ideale accommodatie gecreëerd voor yogavakanties en holistische retreats. Tijdens het hoogseizoen, dat loopt van midden juli tot midden augustus, verandert deze rustgevende plek echter in een weldadig vakantieparadijs, waar families van harte welkom zijn.

Yoga-in-Italië (1)Yoga-in-Italië (2)

Agriturismo Angeli di Montefiore ligt bij het romantische dorpje Montefiore dell’Aso in de provincie Ascoli Piceno, in het beeldschone zuiden van Le Marche. Het kijkt uit over een eindeloos landschap waarbij duizenden tinten groen elkaar afwisselen en uiteindelijk overgaan in het blauw van de Adriatische Zee. Middeleeuwse dorpjes, reusachtige bergen en uitgestrekte zandstranden liggen allemaal op een steenworp afstand.

Yoga-in-Italië (2) Yoga-in-Italië (12)Yoga-in-Italië (10)

Rudy heeft het huis, waar zich nu vier comfortabele appartementen in bevinden maar dat vroeger een stal was, helemaal zelf opgeknapt. Ook zette hij de prachtige yogazaal eigenhandig in elkaar. De appartementen, een mincamping met acht staanplaatsen en drie caravans bieden ruimte aan vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen verblijf waar iedereen rustig zijn eigen gang kan gaan.

Wil je ’s ochtends meedoen met de yogales en daarna aanschuiven aan het gezamenlijk ontbijt? Liever uitslapen en later van een cappuccino in het zonnetje genieten, terwijl de kinderen in het zwembad, de zandbak of op de trampoline springen? Of juist vroeg opstaan om de veelzijdige omgeving te gaan verkennen en daarna even lekker de sauna in? Voel je vrij om te doen waar jij zin in hebt – het is immers vakantie!

Yoga-in-Italië (7) Yoga-in-Italië (17) Yoga-in-Italië (14)

Toen Heike en Rudy naar landgoed Angeli di Montefiore in Le Marche verhuisden, wisten ze nog niet precies wat ze wilden gaan doen. Dat het iets met yoga moest zijn, in combinatie met een gastenverblijf, dat stond vast, maar verder… Dat Yogaitalia zo’n succes zou worden hadden ze dan ook nooit durven dromen!

Yoga-in-Italië (6) Yoga-in-Italië (1)

Toen acht jaar geleden hun Nederlandse buurvrouw Bionda, van de destijds gelijknamige Villa Bionda (nu runt zij Villa Alwin) in het programma Ik vertek verscheen, kreeg de regio een boost aan Nederlandse bezoekers. Bionda heeft de vers gearriveerde Heike en Rudy het idee aangedragen een camping aan hun accommodatie toe te voegen en zo werd het grasveld met de olijfbomen in een minicamping omgetoverd. Hun eerste gasten waren Nederlanders – een zeer waardevolle herinnering!

Nu loopt Agriturismo Angeli di Montefiore als een trein, mede dankzij de yogaweken die er worden georganiseerd. Ben jij geïnteresseerd in het opzetten van een yogaweek of een holistische retreat voor jouw cursisten, of lijkt je dat wel wat met je yogaklasje? Kijk dan op de website van Yogaitalia.

Yoga-in-Italië (8) ritiri INGHLTERRA-def

Wanneer Agriturismo Angeli di Montefiore in juli en augustus families verwelkomt, worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor groot en klein. De eerder genoemde dagelijkse yogales in de ochtend voor volwassen en één keer in de week is er yoga voor kinderen.

Ook zijn er pizza-, pasta- en barbecue-avonden, lessen Italiaans, shiatsu massages, een kajaktour bij zonsondergang en zeiltochten met lunch aan boord. Heike en Rudy hebben natuurlijk ook allerlei tips en trucs voor de omgeving en zo zal je vakantie geheel in het teken staan van inspanning en ontspanning. Namasté!

Yoga-in-Italië (15) Yoga-in-Italië (13) Yoga-in-Italië (9)

De agriturismo ligt op slechts tien minuten rijden van het strand en is gemakkelijk te bereiken vanaf de vliegvelden van Pescara en Ancona. Ryanair biedt vanaf Düsseldorf-Weeze goedkope vluchten aan naar beide bestemmingen. Op de website van Agriturismo Angeli di Montefiore vind je meer informatie, maar je kunt ook altijd een e-mail sturen aan Heike. Of geniet alvast mee via de vrolijke Facebookpagina.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *