Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Groene accommodaties in Italië
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Groene accommodaties in Italië

Een primeur! ECEAT brengt de allereerste Nederlandstalige Groene Vakantiegids Italië uit. Vakantiegangers kunnen met deze gids een keuze maken uit 175 authentieke logeer- en kampeeradressen op het platteland van il belpaese: van biologische of traditionele boerderij tot milieuvriendelijk kampeerterrein, romantisch landgoed of een sfeervolle, ecologische bed&breakfast.

De Groene Vakantiegids Italië onderscheidt zich door het authentieke en milieuvriendelijke karakter van het accommodatieaanbod. De unieke vakantiestekjes liggen in of nabij nationale parken en maken veelal deel uit van de rijkdom aan Italiaans cultuurhistorisch erfgoed.

De gids, die 256 pagina’s beslaat, is een samenwerking van ECEAT en de ANWB. ECEAT, een onafhankelijke stichting die duurzaam toerisme promoot, is verantwoordelijk voor de selectie van de accommodaties en de redactie van de Groene Vakantiegids Italië.

In de buurt van de meeste accommodaties is iets bijzonders te zien of te beleven. Er worden tal van natuurexcursies georganiseerd. Zo kun je meekijken bij het persen van de olijf- en druivenoogst, wijnkelders bezichtigen en wijn en olijfolie proeven. Een heilzaam bezoek aan een thermaal bad, een cursus aromatherapie of Toscaans koken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Italië is ook een paradijs voor iedereen die van wandelen, fietsen, mountainbiken en watersporten houdt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon van de weldadige rust of een heerlijke biologische cuisine genieten of de kleuren en geuren van de uitbundige mediterrane flora op je zintuigen laten inwerken.

Bovendien kun je in de omgeving van de accommodaties naar hartenlust van de ongerepte natuur en vrijheid genieten, in de ruim 800 beschermde natuurgebieden die het land rijk is. De variëteit en schoonheid van het landschap strekt zich uit van de zuidelijke hellingen van de hoogste Alpentoppen en de grillige Dolomieten tot aan de romantische stranden van Ligurië, Campanië en Sicilië.

De natuur in Italië is een prachtig spektakel: ijzige gletsjers, gloedvolle vulkanen; zachtglooiende, groene heuvels met eindeloze plantages van olijfbomen en wijndruiven en de zinderende landbouwvlaktes van Tavoliere en Po. Het geheel is omlijst door duizenden kilometers aan kust met helderblauwe zee en prachtige stranden.

Italië is een land met een zacht klimaat, andere gebruiken, leefgewoontes en familietradities. De Italiaanse gastfamilies laten hun bezoekers graag zien hoe zij door hun wijze van bedrijfsvoering bijdragen aan de bescherming van leefomgeving, natuur- en cultuurlandschap en biologische diversiteit. In de keuken bijvoorbeeld: eten en drinken is in Italië verheven tot kunst en men neemt dan ook de tijd om urenlang te tafelen tot de zon ondergaat. De eigenaren van de in de gids genoemde accommodaties schotelen je (h)eerlijke, streekgebonden gerechten voor of geven je tips voor fijne restaurants.

Het resultaat van een uurtje bladeren in de Groene Vakantiegids Italië is dat je direct naar Italië wilt afreizen. De ene accommodatie ligt in een nog prachtiger gebied dan de andere, en de combinatie van authentieke accommodaties, blauwe zee en zwembaden en prachtig groene natuurparken brengt een enorme vlaag heimwee naar Italië teweeg. Het enige nadeel: het is zo moeilijk kiezen, ik zou ze allemaal wel willen uitproberen!

De Groene Vakantiegids Italië kost € 15,95 en is niet alleen te koop in de ANWB-winkels, maar ook online via www.groenevakantiegids.nl of via bol.com. Hier vind je ook alle accommodaties die bij Groene Vakantiegids zijn aangesloten terug, zowel in als buiten Italië. Er worden in totaal meer dan 1300 accommodaties in 26 Europese landen beschreven.

Wil je nog meer keuze in campings? Kijk dan eens in het overzicht van accommodaties en campings in Italië van Vrij UIT!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Een reactie

  1. Bij de eerst volgende herdruk mogen ze ons, b&b Felice, nog in oprichting er ook wel inzetten (!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *