Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Aqua River op Camping Vallicella – de langste campingglijbaan van Italië

Dol op waterglijbanen én op lekker luxe kamperen? Dan ben je bij Camping Vallicella in Toscane aan het juiste adres!

In het Italiaanse kustplaatsje Scarlino wordt er sinds deze zomer volop geroetsjt. Op Camping Vallicella bouwde men de langste campingglijbaan van Italië: Aqua River:

Campinggasten glijden daar nu al slingerend, tussen en óver de olijfbomen naar beneden, om pas na zo’n 135 meter in het zwembad te plonzen. Halverwege het traject is een natuurvijver, waar een waterval zich naar beneden stort, voor diegenen die even op adem willen komen.

De Aqua River is het sluitstuk van een grootscheepse renovatie van de Toscaanse camping, door Loek van de Loo, voormalig directeur en oprichter van Vacanceselect, en zijn Italiaanse vrouw Chicca Scalvini.

Vallicella is een van de luxe campings in het assortiment van Vacanceselect. Van de Loo: ‘Deze camping kende twee zwembaden op verschillende plateaus. Boven zat deze altijd vol, maar het bassin beneden was leeg. Toen kwamen we op het idee beide met elkaar te verbinden. Uiteindelijk is zo de Aqua River ontstaan.’

Camping Vallicella ligt tussen Pisa en Grosseto, aan de Toscaanse kust. Het is de ideale plek voor glamping, luxe kamperen met aandacht voor de individuele vakantieganger. Midden in een honderd jaar oude olijfboomgaard staan nu stijlvolle glamping-accommodaties, met een ongekend aantal vierkante meters leefruimte erom heen en bij elke plek de garantie van een weids uitzicht over de Maremma, de Middellandse Zee en bij helder weer aan de horizon het eiland Elba.

Van de Loo werd vorig jaar eigenaar van het vier decennia oude Vallicella. Voor zijn komst bood de locatie plek aan zo’n 380 standaard campingplekken, nu zijn dat er nog 180. Elk daarvan voldoet aan de hoogste glamping-standaard en biedt de luxe die gasten minimaal thuis gewend zijn, inclusief compleet ingerichte keuken, douche, toilet, een flatscreen TV en een boxspring-matras.

Nieuwsgierig naar deze luxe camping én de lekker lange waterglijbaan? Via deze link lees je meer informatie over Camping Vallicella en kun je direct je Toscaanse glampingvakantie boeken. Buone vacanze!

foto’s: Camping Vallicella

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. FAntastische site, iedere keer weer.,zeker voor italiefans, die wy zyn.
    Hebben al veel gezien maar iedere keer zyn er weer
    PlaAtsen die we helemaal nog niet gezien hebben en wy hopen dit nog lang te mogen doen en iedere keer genieten van jouw Ciao tutti.
    Bedankt fam beulen uit Ulestraten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *