Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Venezia – melancholische ode aan de mooiste stad op aarde

Er bestaan honderden, zo niet duizenden reisgidsen en fotoboeken over Venetië. Ook wij maakten een digitale reisgids, maar voor wie liever een heel bijzonder boek in zijn koffer stopt, tippen we vandaag Venezia van Serge Simonart.

Venezia-Serge-Simonart

Een stad als Venetië is als geen andere stad ter wereld bedoeld om zo’n prachtig boek te maken. Venezia is een schatkist waarin je steeds nieuwe ontdekkingen doet: van negentiende-eeuwse foto’s van Ongania, gravures, handgekleurde dia’s van de magische lantaarn, antieke prentkaarten en brieven, oude bagagelabels op verweerde koffers, gouden dukaten, maskers en uitnodigingen voor carnavalbals… De illustraties, authentieke foto’s en documenten worden vergezeld van bezielde teksten van de hand van Serge Simonart, waarbij uit elk woord zijn liefde voor deze unieke stad blijkt.

Het is een museum van papier, met ruim tweehonderd pagina’s om doorheen te dwalen, van herkenbare foto’s uit lang vervlogen tijden tot hier en daar een  verrassende aanblik op een stad die je zo goed dacht te kennen. Venezia is daarmee niet zomaar een boek. Het wasemt mist en mysterie uit zoals het wonderbaarlijke Venetië zelf doet.

Een klein voorproefje uit Venezia:

VENEZIAVenezia-Serge-Simonart (2) Venezia-Serge-Simonart (3) Venezia-Serge-Simonart (4) Venezia-Serge-Simonart (5)Venezia-Serge-Simonart (8) VENEZIA

Nog meer schatten en museumstukken vind je in

Venezia-Serge-Simonart

Venezia | Serge Simonart | ISBN 9789492081094 | € 35,- | uitgeverij Hannibal | bestel Venezia via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *