Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tussen twee werelden – Franco Faggiani

Vers van de pers: het boek Tussen twee werelden, de debuutroman van Franco Faggiani, waarin de vijftigjarige Leo worstelt met het verdriet om de dood van zijn vrouw Chiara. Dan ontmoet hij Martino: een eenkennige, autistische jongen. In leeftijd en afkomst verschillen ze, maar hun zwijgzame en mysterieuze karakter is hetzelfde.

Leo besluit de zorg voor Martino op zich te nemen. Om te ontsnappen aan hun problemen verhuizen ze samen van Turijn naar een afgelegen huis in de Piemontese Alpen. Daar leven ze in hun eigen tempo, ver weg van de stad. En juist in de eenzaamheid van de bergen ontwikkelen ze hun eigen, eenvoudige en oprechte leven.

Tussen twee werelden | Franco Faggiani | vertaald door Saskia Peterzon-Kotte | ISBN  9789056726164 | uitgeverij Signatuur | bestel Tussen twee werelden via deze link bij bol.com (ook verkrijgbaar als e-book)

Faggiani’s tip: lees dit boek bij Barba Gust

Franco Faggiani woont in Milaan, waar hij werkt als journalist. Hij werkte als verslaggever in de meest kritieke gebieden van de wereld, schreef over economie, het milieu, sport en recent over eten en wijn. Hij wisselde zijn schrijven altijd af met lange, eenzame wandelingen door de bergen.

De bergen vormen de perfecte plek om dit boek te lezen, bijvoorbeeld bij Barba Gust. Want zoals Faggiani schrijft in het dankwoord: ‘Daniele Bermond is geen fantasie-personage, net zoals Barba Gust, zijn vakantieboerderij in het dorp Sansicario, echt bestaat.

Als je ernaartoe gaat, eet je goed en slaap je heerlijk, al zul je niet lang kunnen genieten van Danieles gezelschap, want ‘s avonds bedient hij de tafels, maar overdag wordt hij in beslag genomen door het hooi, de koeien, de geiten, het melken, de kaas, de moestuin, de tractor, het bos, de weiden en nog veel meer. Hij en zijn gezin wisten me te boeien met hun mooie verhalen.’

Dat geldt ook voor het verhaal van Faggiani, dat je niet kunt wegleggen tot de je de laatste pagina hebt omgeslagen. Heerlijk leesvoer op vakantie in Italië of om je vanuit je eigen luie stoel al even in de Italiaanse bergen te wanen!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *