Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Moordenaarsstorm – Siciliaanse thriller van Inge Ipenburg

Dit voorjaar verschijnen er twee nieuwe thrillers van de hand van Inge Ipenburg, die zich allebei afspelen op Sicilië. Het idee voor deze Siciliaanse kronieken, waarvan deze maand het eerste deel verschijnt, is ontstaan in het kleine Siciliaanse dorp waar Inge zich regelmatig terugtrekt om te schrijven. In deze blog delen we alvast een fragment van het eerste deel, Moordenaarsstorm.

Een oud Siciliaans spreekwoord luidt: Lo scirocco in giugno, ruba una donna, ‘waait de Sirocco in juni, dan verdwijnt er een vrouw.’ Als Max na een genadeloze sirocco tijdens haar vroege workout  een dood meisje op het strand vindt, weet ze niet wat ze moet doen. Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord? En waarom ligt ze precies hier, op deze voor Max zo vertrouwde plek? Ze heeft zo haar redenen om vooral niet in de belangstelling te willen staan.

Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes met honderden trappen, de verraderlijke stroming in zee en het feit dat er niets anders te beleven valt dan wijn drinken op een terras de absolute vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat hem betreft de hemel op aarde.

Maar Wil heeft weinig talent voor vakantie vieren. Samen met Max ontdekt hij dat de dood van het meisje meer met het verleden van Max te maken heeft dan ze aanvankelijk dacht.

Een fragment uit Moordenaarsstorm
Namens uitgeverij Pepper Books mogen we alvast een fragment van 25 pagina’s uit Moordenaarsstorm delen. Via deze link kun je dit leesfragment in pdf openen (en eventueel ook downloaden).

Lees verder in

Moordenaarsstorm | Inge Ipenburg | ISBN 9789020608779 | € 19,99 | Pepper Books | bestel Moordenaarsstorm via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

 1. Elvira Uijlings

  Ik ben op zoek naar een (erg) goedkope vakantie in Italië.
  Ik heb ooit bij jullie een add gezien waarbij een Bed&Breakfast weekje werd aangeboden tegen engelse les.
  Komt er nog weleens zo’n aanvraag binnen? Of weet je misschien waar ik iets dergelijks kan vinden op het web?

  Ik spreek erg goed engels en ook vloeiend italiaans. Ik ben nu 69 en heb altijd in hotelrecepties gewerkt in Amsterdam.
  Hoop iets van je te horen.
  Bvd!

 2. Ciao Elvira,
  dat klopt, dat project bestaat nog steeds, zie http://www.barattobb.it/
  Een grote actie is er meestal in het najaar >> https://www.settimanadelbaratto.it/it
  Wie weet vind je hier iemand die in ruil voor Engelse les een kamer aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *