Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italië en haar mysteries

De vele monumenten en mysteries van Italië intrigeerden Italiëliefhebber Hans Ester dusdanig dat hij besloot langdurig door dit fraaie land te reizen om een aantal van deze geheimen te kunnen ontrafelen. Zijn bijzondere ontdekkingen resulteerden in het boek Italië en haar mysteries.

Hans Ester: ‘In Italië gelden dezelfde verkeersregels als in Nederland, zegt de ANWB. Maar kennen de Italianen deze regels ook en houden ze zich aan de voorschriften?

Al jarenlang wordt voorspeld dat Venetië langzaam in de Adriatische Zee zal verdwijnen, maar de stad ligt er nog steeds. Wanneer gaat het gebeuren?

In 2009 vernielden aardbevingen een groot deel van L’Aquila en omgeving. Duizenden mensen werden dakloos. De Italiaanse regering – toen nog onder leiding van Berlusconi – beloofde dat er binnen zeer korte tijd nieuwe huizen zouden staan voor de inwoners. Maar hoe ziet de stad er negen jaar later uit?

Mussolini is begraven in Predappio, maar is het fascisme ook verdwenen uit Italië? De premier van Italië en de paus wonen in Rome vlakbij elkaar. Hoeveel invloed heeft het Vaticaan op de politiek in Italië en spelen katholieke heiligen nog een rol in het moderne Rome?’

In Italië en haar mysteries gaat Hans Ester op zoek naar antwoorden op deze vragen. Hij maakt een zoektocht langs het cultuurbezit van de Italianen en onthult een aantal geheimen van het land en haar inwoners. Hij bezoekt kerken en kastelen, grote en kleine plaatsen en vertelt welk verhaal er achter de gevel schuilgaat.

De eerste Italianen, de graftombe van het fascisme, heilige plaatsen, de mannen van Milaan, Perugia en haar griffioenen, Da Vinci en tafelmanieren, de toekomst van Napels en vorstelijk Turijn, het zijn maar enkele van de onderwerpen die Hans Ester aan een onderzoek onderwerpt en de geheimen en vragen hierachter onthult. In achttien verhalen (plus een bericht voor de reiziger) maak je een boeiende reis door het Italië van toen en nu. Herkenbaar voor iedere Italië liefhebber!

Italië en haar mysteries | Hans H. Ester | ISBN 9789492500557 | € 14,95 | uitgeverij Edicola | bestel Italië en haar mysteries via deze link bij bol.com

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *