Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Hoe begin je een bed & breakfast in Italië?

Droom je van een eigen bed & breakfast in Italië? Je bent niet de enige, zo getuigen de vele e-mails die we wekelijks over dit onderwerp ontvangen. Op dit moment zijn vooral de regio’s Puglia, Le Marche en Toscane in trek, maar we zien ook een groeiende belangstelling voor Piemonte.

Om te kijken of het runnen van een B&B iets voor je zou kunnen zijn, is er nu een geheel geactualiseerde editie van het boek Hoe begin ik een B&B van Erwin De Decker. In dit boek vind je antwoorden op tal van praktische vragen.

Wat zijn de regels en de beperkingen? Wat zijn de risico’s en hoe ziet het financiële plaatje eruit? Waarop moet je letten als je een huis in het buitenland koopt? Wanneer is mijn zaak rendabel en hoe promoot ik mijn logies?

Erwin: ‘Dit boek schetst zoveel mogelijk situaties en laat belangrijke aspecten aan bod komen, zodat zowel starters als B&B-houders met ervaring hun weg vinden.

Naast een samenvatting van een aantal wettelijke verplichtingen vind je hier ook praktische informatie over het dagelijks runnen van een bed & breakfast. We bekijken het financiële plaatje; je krijgt tips om de rentabiliteit te verbeteren, ontdekt waar er nog onontgonnen mogelijkheden zijn; je leert hoe je de nieuwe technologieën in je activiteit integreert en leest verhalen van succesvolle starters die model kunnen staan voor andere.

Ik hoop dat deze gids starters helpt om de juiste beslissingen te nemen, dat uitbaters van bestaande bed & breakfasts er nog een paar bruikbare tips uit halen en dat iedere lezer er een paar leuke logeeradressen aan overhoudt.’

Het boek omvat:
*aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, technologieën en uitdagingen in de steeds professioneler wordende bed & breakfast-sector
*een overzicht van de nieuwste regelgevingen in onder meer Italië
*verhalen van Belgen en Nederlanders die de stap reeds hebben gezet

Lees meer in

Hoe begin ik een B&B | Erwin De Decker | ISBN 9789401457989 | € 21,99 | uitgeverij Lannoo | bestel Hoe begin ik een B&B via deze link bij bol.com

B&B’s van Nederlanders en Belgen in Italië

Benieuwd naar de Nederlanders en Belgen die je al voorgingen? We hebben ze in dit artikel allemaal voor je op een rijtje gezet!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *