Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Boekentip: Het kind uit Toscane

Een van de eerste Italië-boeken die dit jaar verschijnt, is Het kind uit Toscane van Rhys Bowen. Namens Karakter Uitgevers mogen we een fragment delen.

Het is 1944 als de Britse piloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij komt terecht in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een gehavend klooster en leert hij de Italiaanse Sofia Bartoli kennen. De liefde tussen hen bloeit op, maar wordt ruw beëindigd door verraad.

Bijna dertig jaar later keert Hugo’s van hem vervreemde dochter Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking: ze vindt een ongeopende brief, geadresseerd aan Sofia.

Hoewel ze nog worstelt met haar eigen persoonlijke trauma’s, gaat Joanna op reis naar Toscane om de geschiedenis van haar vader te begrijpen. Joanna komt er al snel achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten, maar ze is nu te ver gekomen om haar vaders geheimen los te laten…

Lees via deze link alvast een fragment.

Het kind uit Toscane | Rhys Bowen | ISBN 9789045219363 | € 19,99 | Karakter Uitgevers | bestel Het kind uit Toscane via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. In oktober was ik met 2 vriendinnen in Bologna, Ik had de ciaotutti citywalk van jullie gekocht en afgedrukt. Het was super!!
    Bedankt, en we gaan zeker nog eens op pad met een andere citywalk.
    Hartelijke groet,
    Ans Hofsté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *