Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Win het boek Een verloren vriendin!

Er zijn van die boeken die voelen als een goede vriend(in), omdat je ze niet kunt wegleggen en met elke pagina een hechtere band voelt met de personen tussen de pagina’s. Een verloren vriendin van Raffaella Romagnolo is zo’n verhaal.

Deze schitterende roman over vriendschap, verlies, verdriet en verlangen, werd in Italië genomineerd voor de Premio Strega 2019, de belangrijkste literaire prijs in de laars. Uitgeverij Signatuur brengt nu de Nederlandse vertaling. Om dit te vieren, verloot de uitgeverij drie exemplaren van deze gloednieuwe roman onder de lezers van Ciao tutti!

Een verloren vriendin
Giulia en Anita, twee vriendinnen die op dezelfde dag zijn geboren, zijn onafscheidelijk. Ze groeien samen op in een klein boerendorp in de heuvels van Piemonte, waar het leven allesbehalve gemakkelijk is. Ze moeten allebei hard werken in de zijdespinnerij, in ruil voor een schamel bedrag.

Giulia droomt van een grootsere, gelukkiger toekomst en besluit te vertrekken. Ze laat alles achter en vertrekt zonder geld – en zonder afscheid te nemen – naar New York.

Anita blijft achter in Italië, waar het leven van alledag langzaam wordt verdreven door de waanzin van de oorlog en het fascisme. Bijna vijftig jaar later besluit Giulia terug te keren naar haar geboortedorp. Hoe zou het leven van de mensen van wie ze hield verlopen zijn?

Benieuwd naar Romagnolo’s vertelstijl? Via deze pagina geniet je alvast van een voorproefje (scrol daar iets naar beneden voor het fragment).

Een verloren vriendin | Raffaella Romagnolo | vertaald door Hilda Schraa & Manon Smits | ISBN 978-9056726348 | € 21,99 | uitgeverij  Signatuur | bestel Een verloren vriendin via deze link bij bol.com

Maak kans op Een verloren vriendin!
Namens uitgeverij Signatuur mogen we drie lezers trakteren op het boek Een verloren vriendin. Kans maken? Vul dan voor 31 augustus 2019 onderstaand mail&winformulier in o.v.v. Een verloren vriendin (bij Wat wil je winnen?). De winnaars krijgen na afloop van de actie persoonlijk bericht.

Je voornaam (verplicht)

Je achternaam (verplicht)

Je email (verplicht)

Wat wil je winnen?

Je bericht

Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)
captcha

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

3 reacties

  1. Heb graag meegedaan voor dit mooie boek.

  2. Het boek spreekt me aan, net als alle Italiaanse boeken trouwens!

    Ik wil ook wel graag eens een prijs winnen!!

  3. Ciao Lieve,
    dat wil iedereen die meedoet, maar met ruim achthonderd inzendingen deze week kunnen we helaas niet iedereen blij maken.
    Wie weet is la fortuna je een keer goed gezind, maar we kunnen niet alle deelnemers blij maken, daarom is het ook een winactie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *