Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Duizelingwekkende liefdesgeschiedenis in Venetië

Venetie-liefde

Vandaag tippen we een prachtig boek over de liefde, met de nog prachtiger titel Het meisje dat de hemel aanraakte, dat zich afspeelt in het Venetië van 1515. Mercurio, een straatarme jongen zwerft door de straten van de stad op zoek naar vrijheid en de warmte van een gezin. Een Joodse charlatan geeft zich uit voor dokter en wordt beroemd als een gerenommeerd psychotherapeut. Zijn beeldschone dochter, Giuditta, droomt van een leven als modeontwerpster.

Alle drie proberen ze aan het harde straatleven van Venetië te ontsnappen, waar armoede discriminatie en de terreur van gangsterleiders aan de orde van de dag zijn. Als Mercurio verliefd wordt op Giuditta, komt het tot een bittere confrontatie tussen het christendom en het jodendom en wordt Giuditta opgesloten in het Ghetto Nuovo.

Het-meisje-dat-de-hemel-aanraakte

Een fragment:

‘Toen Mercurio in het kanaal sprong, had Giuditta zich nauwelijks kunnen bedwingen. Ze had zich het liefst aan hem vastgeklampt of was samen met hem in de rivier gesprongen. Ze wilde dat fantastische gevoel van zijn hand in de hare niet meer missen. Ze wilde niet meer zonder hem. De afgelopen nachten hadden de ogen van deze ongewone jongen haar in hun ban gekregen. Geen van de jongens op Negroponte had ooit zo naar haar gekeken. En geen van die jongens had haar ooit beschermd tegen een aanvaller met een mes. Geen van die jongens had zijn bloed vermengd met dat van haar.

Ineens stokte haar ademhaling. Ze schrok. Wat bezielde haar ineens, vroeg ze zich af. Wie was die jongen? Hij had haar al bekend dat hij geen priester was. Maar wat of wie was hij dan wek? En waarom droeg hij een toga? Wat had hij tegen haar gezegd toen hij van de boot sprong? Ze kon het zich nauwelijks nog herinneren. Haar hoofd leek ergens in de wolken te zweven.

‘Ik zal je terugvinden,’ ja, dat had hij gezegd. Giuditta klampte zich vast aan haar vader.
‘Kijk eens,’ zei Isacco tegen haar, terwijl hij zijn arm om haar schouders sloeg en haar zo uit de doolhof van gevoelens trok waarin ze zich dreigde te verliezen. Hij wees naar voren: ‘Kijk eens,’ herhaalde hij.

Toen zag Giuditta de stad haast spookachtig en nog half verscholen opduiken uit de mistflarden. ‘Venetië,’ zei Isacco en hij liet het woord over zijn tong rollen alsof het een heiligennaam betrof.’

Lees meer in

Het-meisje-dat-de-hemel-aanraakte

Het meisje dat de hemel aanraakte
Luca Di Fulvio
vertaald door Erika Venis
ISBN 9789048818365
€ 14,95
uitgeverij Mistral

Bestel Het meisje dat de hemel aanraakte via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *