Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De troonopvolger – een nieuwe thriller van Donna Leon

Tijdens onze Zomerlezen Zesdaagse tippen we elke dag een nieuw boek, perfect voor in de koffer maar net zo heerlijk om thuis bij weg te dromen en te genieten van Italiaanse sferen. Vandaag is dat het nieuwe boek van Donna Leon, De troonopvolger, dat je meeneemt naar Venetië.

‘Je weet dat ik er niet van hou om me met dingen te bemoeien die mij niet aangaan.’ Met deze woorden begint conte Falier zijn verzoek aan commissario Guido Brunetti om eens onderzoek te doen naar zijn goede vriend Gonzalo, een welgestelde, maar kinderloze man die een jongeman wil adopteren.

Volgens de Italiaanse wet zou deze man dan de enige erfgenaam worden van een aanzienlijk fortuin. Vrienden van Gonzalo vermoeden kwade opzet en Brunetti op zijn beurt vraagt zich af waarom deze vrienden zich zo met de oude man bemoeien.

Niet lang nadat Brunetti Gonzalo heeft ontmoet, sterft de oude man op natuurlijke wijze en de vrienden plannen zijn uitvaart. Maar als een goede vriendin van Gonzalo wordt vermoord op haar hotelkamer voert Brunetti’s onderzoek hem naar de lang verborgen geheimen uit Gonzalo’s verleden. Wat wist de vrouw en wie probeerde te voorkomen dat zij de geheimen van Gonzalo zou onthullen?

Nieuwsgierig naar dit nieuwe boek van Donna Leon? Via deze link lees je alvast een fragment.

De troonopvolger | Donna Leon | vertaald door Lilian Schreuder | ISBN 9789403196909 | € 20,99 | Uitgeverij Cargo | bestel De troonopvolger via deze link bij bol.com

Ontdek het Venetië van Donna Leon!

Donna Leons leven is zo verweven met Venetië, waar elk boek uit haar beroemde reeks met in de hoofdrol commissario Guido Brunetti zich afspeelt, dat je als lezer niet door de stad kunt wandelen zonder aan haar boeken te denken.

foto: Gaby Gerster | © Diogenes Verlag

Aan de hand van de duidelijke omschrijvingen in haar boeken konden we Brunetti’s favoriete plekken makkelijk traceren om ze met jullie te delen en zo een bijzonder stukje Venetië te ontsluiten.

In onze stadswandeling (die je voor € 4,99 kunt downloaden via onderstaande button) dwaal je in de voetsporen van Brunetti door smalle steegjes en schuif je aan voor lunch en diner; belangrijke onderdelen in Brunetti’s leven. Geniet van Brunetti’s bella Venezia!

Ontdek Brunetti’s Venetië

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na aankoop ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *