Home » Boeken: Lezen over Italië » De lange dagen van Castellamare
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De lange dagen van Castellamare

 

De lange dagen van Castellamare van Catherine Banner is een prachtige familieroman die zich afspeelt op een eiland voor de kust van Sicilië. In deze blog delen we alvast een fragment uit het boek.

Wanneer de arts Amedeo Esposito uit Florence op het kleine eiland Castellamare in 1914 zijn praktijk opent, wordt hij met argusogen bekeken. Maar hij trouwt en krijgt een zoon. Als hij door een schandaal zijn positie en aanzien verliest, heropent hij samen met zijn vrouw het enige café van het eiland.

Dat wordt het middelpunt van de familie – en van het eiland, waar de eilandbewoners komen om te roddelen, limoncello te drinken onder de bougainville, ruzie te maken en het weer bij te leggen, gedurende meerdere generaties door alle oorlogen en crises heen, alle veranderingen ten spijt.

Geniet via deze link alvast van een fragment uit De lange dagen van Castellamare – als het even kan met een glaasje limoncello erbij!

Het verhaal van de Esposito’s beslaat vier generaties, die je stuk voor stuk in je hart sluit. Een prachtige, meeslepende roman die je deelgenoot maakt van de familiegeschiedenis.

De lange dagen van Castellamare | Catherina Banner | vertaald door Lara Visser | ISBN 9789024576593 | € 19,99 | uitgeverij Luiting-Sijthoff | bestel De lange dagen van Castellamare via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

3 reacties

  1. mieke van lent

    5 jaar geleden op vakantie geweest naar Castellamare, we gaan zeker terug!

  2. Mooi verhaal. Maar ik dacht dat het fictie was.

  3. Dat is het ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *