Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Win het boek De Grand Tour in Italië van Luc Verhuyck

In de achttiende en negentiende eeuw maakten veel jongeren van goede komaf een culturele reis naar Italië, die de Grand Tour wordt genoemd. Ze maken kennis met de belangrijkste kunststeden van Italië, waaronder Rome, Florence, Napels en Venetië.

Dankzij de Vlaamse auteur Luc Verhuyck – bekend van zijn anekdotische reisgidsen over eerder genoemde steden – maak je nu zelf ook zo’n Grand Tour, maar dan gewoon vanaf je eigen bank.

Zijn nieuwe boek, De Grand Tour in Italië, biedt bijna vierhonderd pagina’s boordevol inspiratie voor reizigers, dromers en liefhebbers van de verhalen achter al dat moois in Italië.

Naast de vier belangrijkste Italiaanse cultuursteden reis je in de voetsporen van Verhuyck ook naar Assisi, Bologna, Bomarzo, Capri, Carrara, Herculaneum, Ostia Antica, Orvieto, Paestum, Pompeï, Pisa, Ravenna, San Gimignano, Siena en Verona.

Al lezend of bladerend – want De Grand Tour in Italië is een ideaal boek om niet van A tot Z te lezen, maar om je elke keer als je het ergens openslaat te laten verrassend door je bestemming – kom je  alles te weten over de minnares van de paus, een Madonna met een pistool en de eerste paparazzo.

Je leest over een moordaanslag in een kerk, de verbanning van een klok en een bevalling in de Sint-Pieter. Voor ons allemaal bekende plekken en verhalen, die ook bijna allemaal op Ciao tutti te vinden zijn, maar die gebundeld in boekvorm een ideaal excuus vormen om urenlang naar Italië te reizen, herinneringen op te halen en te bedenken welke plekken we graag weer eens opnieuw zouden bezoeken zodra we onze koffers mogen pakken.

De Grand Tour in Italië – onderweg in het mooiste land van Europa | Luc Verhuyck | ISBN 9789463104197 | € 24,50 | uitgeverij Pelckmans | bestel bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Win De Grand Tour in Italië!
Namens uitgeverij Pelckmans mogen we drie lezers trakteren op dit nieuwe boek. Kans maken? Vul dan voor 30 april 2021 onderstaand mail&winformulier in o.v.v. De Grand Tour in Italië (bij Wat wil je winnen?). Na afloop van de actie krijgen de winnaars persoonlijk bericht.

  Je voornaam (verplicht)

  Je achternaam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Wat wil je winnen?

  Je bericht

  Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

  We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)
  captcha

  Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *