Home » Boeken: Lezen over Italië » De complete collectie schilderijen van het Vaticaan in één boek
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De complete collectie schilderijen van het Vaticaan in één boek

Het Vaticaan is een wereld op zich. Hoewel het staatje, dat midden in Rome ligt, slechts een oppervlakte van 0,44 vierkante kilometer heeft, komen er elk jaar opnieuw ruim vijf miljoen bezoekers naartoe. Naast de Sint-Pieter bezoeken zij vooral de Musei Vaticani, de Vaticaanse Musea, die een ongeëvenaarde collectie beelden, schilderijen en andere kunstobjecten bezit.

Vaticaanse-Musea-Rome (4)

Het vuistdikke boek Het Vaticaan – Alle schilderijen is een uniek eerbetoon aan deze enorme en waardevolle kunstcollectie. Voor het eerst zijn zoveel schatten van het Vaticaan gebundeld in één boekwerk – waardoor je ook thuis kunt genieten van alle prachtige schilderijen die er binnen de muren van de Vaticaanse Musea te zien zijn.

Vaticaan-alle-schilderijen

Maar dat niet alleen! In totaal zijn er meer dan 1200 kunstwerken gebundeld in Het Vaticaan – Alle schilderijen. Behalve de complete collectie oude meesters die in het Vaticaan is te zien (met werken van onder anderen Michelangelo, Da Vinci, Caravaggio, Rafaël, Giotto en Titiaan) heeft samensteller Anja Grebe meer dan 300 afbeeldingen van beelden, kaarten, wandkleden en relikwieën uit de Vaticaanse collectie in het boek opgenomen.

In 22 verschillende delen wandel je door de Pinacoteca (de schilderijengalerij), de Sixtijnse Kapel, de Stanze van Rafaël, de Borgia-appartmenten, de Vaticaanse Paleizen en de Sint-Pieter. Een unieke reis, waarbij je ogen te kort komt voor al dat moois dat van de pagina’s af spat.

Sixtijnse-Kapel-Michelangelo-Rome (1)

We nemen alvast een voorproefje van de schitterende schilderingen van Pintoricchio (of Pinturicchio), in de Borgia Appartementen. In de Sala dei Misteri ontdekken we deze bijzonder mooie Annunciatie:

Vaticaan-alle-schilderijen-1

Vergeet zo af en toe niet even omhoog te kijken:

Vaticaan-alle-schilderijen-2 Vaticaan-alle-schilderijen-3

Wij vallen echter vooral voor de charme van de Sala delle Arti Liberali, met onder andere de vrije kunsten muziek, astronomie, meetkunde, rekenkunde, retoriek en logica. Schitterend!

Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (1) Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (2) Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (3) Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (4) Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (5)

Vergeet ten slotte ook de Sibillen en profeten niet:

Vaticaan-alle-schilderijen-4

Veel meer moois uit de Vaticaanse Musea bewonder je heerlijk thuis op de bank in

Vaticaan-alle-schilderijen

Het Vaticaan – Alle schilderijen | Anja Grebe | ISBN 9789043523189 | tot en met 24 december slechts € 55,- (daarna € 69,99) | uitgeverij Kok | bestel Het Vaticaan – Alle schilderijen via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *