Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De complete collectie schilderijen van het Vaticaan in één boek

Het Vaticaan is een wereld op zich. Hoewel het staatje, dat midden in Rome ligt, slechts een oppervlakte van 0,44 vierkante kilometer heeft, komen er elk jaar opnieuw ruim vijf miljoen bezoekers naartoe. Naast de Sint-Pieter bezoeken zij vooral de Musei Vaticani, de Vaticaanse Musea, die een ongeëvenaarde collectie beelden, schilderijen en andere kunstobjecten bezit.

Vaticaanse-Musea-Rome (4)

Het vuistdikke boek Het Vaticaan – Alle schilderijen is een uniek eerbetoon aan deze enorme en waardevolle kunstcollectie. Voor het eerst zijn zoveel schatten van het Vaticaan gebundeld in één boekwerk – waardoor je ook thuis kunt genieten van alle prachtige schilderijen die er binnen de muren van de Vaticaanse Musea te zien zijn.

Vaticaan-alle-schilderijen

Maar dat niet alleen! In totaal zijn er meer dan 1200 kunstwerken gebundeld in Het Vaticaan – Alle schilderijen. Behalve de complete collectie oude meesters die in het Vaticaan is te zien (met werken van onder anderen Michelangelo, Da Vinci, Caravaggio, Rafaël, Giotto en Titiaan) heeft samensteller Anja Grebe meer dan 300 afbeeldingen van beelden, kaarten, wandkleden en relikwieën uit de Vaticaanse collectie in het boek opgenomen.

In 22 verschillende delen wandel je door de Pinacoteca (de schilderijengalerij), de Sixtijnse Kapel, de Stanze van Rafaël, de Borgia-appartmenten, de Vaticaanse Paleizen en de Sint-Pieter. Een unieke reis, waarbij je ogen te kort komt voor al dat moois dat van de pagina’s af spat.

Sixtijnse-Kapel-Michelangelo-Rome (1)

We nemen alvast een voorproefje van de schitterende schilderingen van Pintoricchio (of Pinturicchio), in de Borgia Appartementen. In de Sala dei Misteri ontdekken we deze bijzonder mooie Annunciatie:

Vaticaan-alle-schilderijen-1

Vergeet zo af en toe niet even omhoog te kijken:

Vaticaan-alle-schilderijen-2 Vaticaan-alle-schilderijen-3

Wij vallen echter vooral voor de charme van de Sala delle Arti Liberali, met onder andere de vrije kunsten muziek, astronomie, meetkunde, rekenkunde, retoriek en logica. Schitterend!

Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (1) Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (2) Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (3) Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (4) Vaticaanse-Musea-vrije-kunsten (5)

Vergeet ten slotte ook de Sibillen en profeten niet:

Vaticaan-alle-schilderijen-4

Veel meer moois uit de Vaticaanse Musea bewonder je heerlijk thuis op de bank in

Vaticaan-alle-schilderijen

Het Vaticaan – Alle schilderijen | Anja Grebe | ISBN 9789043523189 | uitgeverij Kok | bestel Het Vaticaan – Alle schilderijen via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Geachte heer/mevrouw. Enige weken geleden een 3tal exemplaren gekocht van Het Vaticaan bij Bookspot voor slechts 30 euro per stuk. Wil graag nabestellen (perfect cadeau in deze maand) maar voor die prijs lukt dat niet. Nu staat op deze site het boek te koop t.m. 24 dec. voor 55 euro i.p.v. 69.99 euro maar clicken op de link resulteerd in Bol.com voor 99 euro alleen tweedehands. Hoe kan ik bij u voor 55 euro boeken kopen. Vriendelijke groet Ed Michels

  2. Ciao Ed,
    Ciao tutti is een blog, geen boekhandel – het boek staat in dit artikel uit 2014 (publicatiedatum staat steeds boven aan elk artikel) dan ook niet te koop maar vermeld als tip voor onze lezers. Na vijf jaar is het boek er alleen nog tweedehands, helaas – en dan staat het de verkoper vrij de prijs te bepalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *