Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Polpo (Russell Norman) – een verrassend Venetiaans kookboek

Het ligt weggestopt in een achteraf straatje in de hippe Londense wijk Soho, maar het Venetiaanse restaurant Polpo is culinair gezien the place to be.

Critici en foodies bejubelen massaal deze ingetogen bàcaro, waar Russell Norman de echte Venetiaanse gerechten serveert. In niets lijken zijn gerechten op het snelle toeristeneten dat overal in de drijvende stad verkrijgbaar is. Nee, Normans manier van koken is no-nonsense, innovatief, uitbundig en bovenal heerlijk.

Polpo-kookboek

De honderdveertig recepten in Polpo bevatten onder meer courgettefrietjes, asperges met Parmezaanse kaas en ansjovisboter, pompoenrisotto, salade met eend, walnoten en bieten, knapperige minipizza’s met prosciutto en rucola, coquilles met citroen en pepermunt, makreeltartaar, linguine met venusschelpen, warme octopussalade, walnoten en honing-semifreddo en uiteraard tiramisù. Norman weet een geheel nieuwe draai te geven aan een van de meest bijzondere, maar onbekende streekkeukens van Italië.

Naast de bijzondere recepten is ook het boek zelf meer dan bijzonder, dankzij de bindwijze (een fijne open rug waardoor je er lekker praktisch uit kunt koken), de mooie foto’s en de echt Venetiaanse sfeer die door dit alles wordt opgeroepen. Later deze maand koken we nog een paar keer uit Polpo, nu geven we alvast een klein voorproefje:

recept-Polpo-Norman (2) recept-Polpo-Norman (3) recept-Polpo-Norman (4) recept-Polpo-Norman (5)recept-Polpo-Norman (1)

Alle Venetiaanse recepten van Russell Norman vind je in

Polpo-kookboek

Polpo | Russell Norman | ISBN 9789045206622 | € 34,99 | uitgeverij Karakter | bestel Polpo via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ik ben eigenaar/kok van een italiaans restaurant. Dit kookboek behoort zeker tot mijn verzameling zodat ik elementen/recepten kan uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *