Het ligt weggestopt in een achteraf straatje in de hippe Londense wijk Soho, maar het Venetiaanse restaurant Polpo is culinair gezien the place to be.
Critici en foodies bejubelen massaal deze ingetogen bàcaro, waar Russell Norman de echte Venetiaanse gerechten serveert. In niets lijken zijn gerechten op het snelle toeristeneten dat overal in de drijvende stad verkrijgbaar is. Nee, Normans manier van koken is no-nonsense, innovatief, uitbundig en bovenal heerlijk.
De honderdveertig recepten in Polpo bevatten onder meer courgettefrietjes, asperges met Parmezaanse kaas en ansjovisboter, pompoenrisotto en salade met eend, walnoten en bieten.
Of kies je de knapperige minipizza’s met prosciutto en rucola, coquilles met citroen en pepermunt, makreeltartaar, linguine met venusschelpen of warme octopussalade?
Voor toe is er onder meer walnoten en honing-semifreddo, cake van bloedsinaasappel en Campari en uiteraard tiramisù. Norman weet een geheel nieuwe draai te geven aan een van de bijzonderste, maar vrij onbekende streekkeukens van Italië.
Naast de bijzondere recepten is ook het boek zelf meer dan bijzonder. Dankzij de bindwijze (een fijne open rug waardoor je er lekker praktisch uit kunt koken), de mooie foto’s en de echt Venetiaanse sfeer die door dit alles wordt opgeroepen, ben je meteen even in Venetië!
Voorproefje uit Polpo
Alvast een klein voorproefje uit Polpo:
Alle Venetiaanse recepten van Russell Norman vind je in
Polpo | Russell Norman | ISBN 9789045206622 | € 34,99 | uitgeverij Karakter | bestel Polpo via deze link bij bol.com
Ik ben eigenaar/kok van een italiaans restaurant. Dit kookboek behoort zeker tot mijn verzameling zodat ik elementen/recepten kan uitproberen.