Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Asterix en de race door de laars

Stripliefhebbers opgelet, want het nieuwe stripverhaal van Asterix staat helemaal in het teken van Italië. In Asterix en de race door de laars maken Asterix en Obelix kennis met een verrassend antiek Italië.

De twee striphelden liepen al vaker rond in Rome, maar dit keer maken ze een hele reis door de laars, van noord naar zuid.

Die reis vindt plaats in het jaar 50 voor Christus. Heel Italië is afhankelijk van Rome, althans, dat is wat Julius Caesar graag zou willen. Hij droomt van een verenigd Italië, maar de laars is eigenlijk meer een lappendeken van grotere en kleinere zelfstandige stammen en rijkjes, die zeer gehecht zijn aan hun onafhankelijkheid.

Asterix doet samen met een aantal van deze zelfstandige staatjes mee aan een door Caesar uitgedachte wagenrace door Italië (zoals de huidige Mille Miglia). Ook Obelix wil graag meedoen. Hij vervult zelfs een heldenrol: hij vindt de pizza uit en weet te voorkomen dat de Vesuvius tot uitbarsting komt. We zullen niet alles verklappen, maar bereid je voor op een heerlijk avontuur, vol met grappen en woordspelingen.

De keuze voor Italië is overigens een eerbetoon aan de oorspronkelijke tekenaar van Asterix, Albert Uderzo, die dit jaar negentig jaar wordt. Hij is de zoon van Italiaanse emigranten, afkomstig uit Oderzo, een dorpje in de buurt van Parma, dat op pagina 19 op een wegwijzer vermeld staat. Snel kijken en lezen dus!

illustraties: Asterix37.nl

Asterix en de race door de laars | Jean-Yves Ferri & Didier Conrad | ISBN 9782864973300 | € 6,95 | bestel Asterix en de race door de laars via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar in luxe editie

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ik heb hem gelezen. Komisch en erg dwaas maar coronavirus heeft ook al zijn tijd gekend hahha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *