Home » Italië dichtbij » Leonardo da Vinci in Luik – grootste reizende tentoonstelling van Da Vinci’s uitvindingen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Leonardo da Vinci in Luik – grootste reizende tentoonstelling van Da Vinci’s uitvindingen

In 2019 is het vijfhonderd jaar geleden dat Leonardo da Vinci overleed. Ter ere van dit ‘jubileum’ worden er zowel in Italië als daarbuiten mooie tentoonstellingen georganiseerd met dit genie in de hoofdrol.

In Luik opende afgelopen week een uitzonderlijke tentoonstelling over Da Vinci’s werken in het Museum van het Waalse leven. De expositie is nog tot en met 12 mei 2019 te zien, dus zet het zeker in je agenda. We geven in deze blog alvast een voorproefje:

Da Vinci was alles tegelijk: schilder, beeldhouwer, filosoof, ingenieur, ontwerper, botanicus en anatoom. Hij vulde meer dan zesduizend pagina’s met notities en aantekeningen, met schetsen en tekeningen van vogels, het menselijk lichaam, machines… Hij tekende honderden uitvindingen op en noteerde al zijn ervaringen.

Kijk voor het verhaal achter bovenstaande tekening naar de eerste aflevering van Diederik en Da Vinci en reis mee naar Da Vinci’s geboortegrond!

De tentoonstelling presenteert meer dan honderd maquettes, die tot in het kleinste detail zijn vervaardigd aan de hand van de tekeningen en notities van Leonardo da Vinci. Het leuke is dat ze ook allemaal werken en dat je dat mag uitproberen!

De maquettes worden vergezeld van schetsen die laten zien wat voor een enorme hoeveelheid kennis Da Vinci had weten te verzamelen, op velerlei gebied. De combinatie maakt het een interessante tentoonstelling voor jong en oud!

Ook de setting mag er zijn: de voormalige kloosterkerk blijkt het perfecte decor voor Da Vinci’s wereldse ontdekkingen.

Praktische informatie
De tentoonstelling is tot en met 12 mei 2019 te zien in het Museum van het Waalse Leven,  aan de Cours des Mineurs in Luik. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.30 tot 18.00 uur.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *