Ga op pad met onze City Walks!

Op de koffie bij Ciao tutti

Ciao-tutti-auto

Bovenstaande foto kreeg Saskia een paar weken geleden van broer Paul, die in het Belgische Hasselt op deze bijzondere Fiat stuitte. Ciao tutti in Hasselt? Daar wilden we meer van weten, dus we planden een dagje naar deze ‘hoofdstad van de smaak’, zoals de stad zich graag afficheert.

Cappuccino alla Ciao tutti
Uiteraard begonnen we dit dagje Hasselt met een bezoek aan onze naamgenoot. We werden hartelijk ontvangen door eigenaar Daniël, die ons vol trots en passie vertelt over zijn Ciao tutti, dat ruim een jaar geleden de deuren opende en daarmee Italië naar Hasselt heeft gebracht.

Want zoals wij jullie elke dag een stukje Italië voorschotelen, zo maken Daniël en zijn meesterbarista, die allebei in Italië zijn opgeleid, de lekkerste espresso’s, de romigste cappuccino’s en de beste afgeleiden hiervan, zoals marocchino (met melkschuim en pure chocolade).

DATUM : 12/07/2012 ONDERWERP: / CIAO TUTTI / PLAATS : HASSELT ©Rudi Van BeekDATUM : 12/07/2012 ONDERWERP: / CIAO TUTTI / PLAATS : HASSELT ©Rudi Van Beek

De cappuccino werd zoals jullie kunnen zien geserveerd in echte Ciao tutti-kopjes – waar we meteen verliefd op werden. Dat bleef niet onopgemerkt voor Daniël en we gingen dan ook niet met lege handen naar huis. Voortaan drinken we op het Ciao tutti-kantoor koffie uit bijpassende kopjes!

Maar er is meer. Zoals in een Italiaanse koffiebar kun je hier ’s ochtends ook terecht voor een echt Italiaans ontbijt, met croissantjes in allerlei smaken. Wie luxer wil ontbijten vindt op de kaart een colazione ottima, en op zaterdag ook een colazione luxe en een colazione relax. Met dit warme weer is ook de ijskoffie niet te versmaden, zeker niet als je ziet hoe mooi deze caffè freddo geserveerd wordt. Ook op de foto: Ciao tutti’s tiramisù, heerlijk na het eten maar ook zo bij een espresso!

DATUM : 12/07/2012 ONDERWERP: / CIAO TUTTI / PLAATS : HASSELT ©Rudi Van Beek

Kroonluchter van koffiekopjes
Tijdens zo’n uitgebreid ontbijt heb je heerlijk de tijd om de omgeving in je op te nemen, van de tricolore stoelen op het terras tot de schitterende zwart/witfoto’s op de steigerhouten wand, met onder anderen Bocelli, Zucchero en Fellini, van de fotowand vol lekkernijen tot de enorme kroonluchter met koffiekopjes. Met Italiaanse muziek op de achtergrond, ben je even meer dan duizend kilometer verder zuidwaarts, midden in la vita italiana.

Ciao-tutti

Sla ook de bovenverdieping niet over, waar de Ciaoteca is gevestigd, met een keur aan Italiaanse lekkernijen en schitterend servies, onder andere van IVV en Seletti. Ook de kunst mag er zijn, met koffiekopjes en Italiaanse iconen voor aan de muur.

Ciao-tutti-kopjes

Il gusto giusto
Terug naar beneden, waar Daniël met vaardige hand cappuccino’s latte macchiato’s en ijskoffies bereidt. In de keuken is het inmiddels ook een drukte van belang, want de menukaart van Ciao tutti trekt elke dag veel mensen. Begrijpelijk, als je het enorme aanbod aan antipasti, stuzzichini, bruschette, panini, insalate en bocconcini ziet. Het is dat we nog een andere Italiaanse activiteit in Hasselt op de planning hebben staan (daarover vanmiddag meer), anders hadden we hier de hele dag kunnen genieten van il gusto giusto, de juiste smaak.

Zon in het glas
Voor we onze eigen Ciao tutti-kopjes gaan vullen met een schuimige cappuccino, willen we nog even stilstaan bij de drankenkaart. Die is namelijk minstens zo uitgebreid, met naast al genoemde koffievarianten verschillende soorten thee, Ciao tutti-water, Esta The, San Pellgrino (met onder andere de lekkere Cedrata- en Cocktailvarianten), Macario, Abbondio en een hele selectie aperitivi, met naast Aperol Spritz en Negroni ook de ons nog onbekende Sbagliato, met rosso antico (dessertwijn met citrus), Campari en prosecco.

Ciao-tutti-drankjes

Daarnaast heeft Ciao tutti een eigen wijnbar, waar steeds acht topwijnen worden geschonken. De wijnen wisselen regelmatig, zodat je je bij elk bezoek opnieuw kunt laten verrassen. Dankzij het Enomatic-systeem kun je daarnaast zelf bepalen of je een glas wijn bestelt, een half glas of een proefglas, zodat je meerdere wijnen tegelijk kunt proeven.

Voor ons reden om gauw weer eens terug te keren, voor jullie hopelijk een reden om een dagje Hasselt te plannen. Doe je dat op 4 augustus, dan val je met je neus in de boter want dan is er een groot Vespatreffen bij Ciao tutti. Om 13 uur vertrekken honderden Vespa’s voor een tocht van 48 kilometer in en om Hasselt.

logo
Je vindt Ciao tutti! aan de Zuivelmarkt 6 in Hasselt en online op Ciaotutti.be. Ciao tutti is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je er van 8.00 tot 19.00 uur terecht; op vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 21.00 uur.

Nieuws: Italiaanse ochtenden bij Radio 4
Deze week staat bij het radioprogramma De ochtend van 4 Italië in de spotlights met muziek,gasten en Ciao tutti! In de uitzending komt dagelijks een cryptogram voorbij, waarbij onder de goede inzenders een exemplaar van Ciao tutti verloot gaat worden. Meeluisteren kan van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur op Radio 4.

Verzoeknummers indienen kan nog! Wat is jouw favoriete klassieke muziek uit Italië? Welk muziekstuk tip je aan onze muzieksamenstellers? Bij welk Italiaans stuk heb je een bijzondere herinnering? Mail je verzoek naar: deochtendvan4[apenstaartje]kro[punt]nl en hoor jouw favoriete Italiaanse muziek terug in de uitzending!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *