Home » Italië dichtbij » Meteen noteren: 10 bijzondere notitieboekjes voor op vakantie
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Meteen noteren: 10 bijzondere notitieboekjes voor op vakantie

Dat ik dol ben op het ontdekken van mooie verhalen, bijzondere adresjes, leuke wetenswaardigheden hoef ik jullie niet te vertellen; daar genieten jullie elke dag van mee. Maar voor ik mijn belevenissen hier online met jullie deel, heb ik ze (weliswaar in verkorte vorm) genoteerd in een van mijn vele notitieboekjes.

Naast dol op verhalen ben ik namelijk dol op bijzondere notitieboekjes. Ik heb dan ook al een hele verzameling en je vindt ze overal; naast mijn bed, op mijn bureau, in mijn tas (voor verhalen onderweg)… Net als Oscar Wilde kan ik met recht zeggen: ‘I never travel without my diary.’

De mooiste, fijnste en handigste notitieboekjes uit mijn collectie krijgen vandaag een plekje op Ciao tutti. Niet alleen omdat ze aan de basis liggen van mijn dagelijkse stukjes, maar ook omdat ze jullie de komende vakantie hopelijk inspireren tot het noteren van mooie verhalen, grappige zinnen, lekkere adressen en geniale invallen. Zo maak je van een bijzonder notitieboekje een heel bijzondere vakantieherinnering!

1. Voor Venetiaanse verzen: Venice City Journal | € 8,95 | teNeues

2. Voor wereldverschuivende ontdekkingen: Leonardo’s sketches| ca. € 12,95 | Paperblanks

3. Voor zonnige zomerherinneringen: Yellow Colourful Quotes Notebook | ca. € 9,95 | Ecojot | Leuk om te weten: de notitieboekjes van Ecojot hebben allemaal eco-papier. Bovendien hanteert Ecojot een speciaal gift program: bij het kopen van een notitieboek draag je bij aan schrijfmateriaal voor kinderen die dat ontberen.

4. Voor bijzondere ontmoetingen: Travelers I met and liked | € 11,95 | Archie Grand | Archie Grand heeft voor iedere schrijver in spe een uniek notitieboekje. Ik viel voor de groene versie, maar ze zijn er in allerlei kleuren en ontmoetingen!

5. Voor dierbare herinneringen die je nooit wil vergeten: O’Check Notebook | € 16,75 | Likestationery.com

6. Op de website Etsy.com word je hebberig; allerlei prachtige notitieboeken en –boekjes, zoals deze twee:

7. Voor (minimaal) een regel per dag: One Line a Day | € 15,99 | o.a. bij bol.com

8. Bij gebrek aan een ouderwetse typemachine: lekker veel met de hand schrijven! | € 13,10 | Cavallini & Co

9. Van A tot en met Z: hierin kun je alles kwijt! | € 11,95 | Sukie

10. Het laatste notebook dat ik vandaag noem, is bij mij vooral onderweg, tijdens een paar dagen inspiratie opdoen, favoriet. Zeker de roze variant 😉 In het 100% Notebook kan ik namelijk alles kwijt: verhalen, tips, schetsen, adressen, ideeën en dankzij de handige envelop ook kaartjes, bonnetjes, knipsels en visitekaartjes. Ik heb het tijdens mijn laatste reis meer dan intensief gebruikt, waardoor het samen met Ciao tutti een heerlijke terugblik vormt op de afgelopen tijd. Gelukkig ligt een nieuw roze exemplaar alweer te wachten op de volgende belevenissen…

Mocht je overigens niet van roze houden, het 100% notebook is er ook in het blauw. De grote notebooks (192 pagina’s) kosten € 12,95. Een kleinere versie (160 pagina’s) kost € 10,95 en is er in het geel en groen. Allemaal hebben ze een bewaarvak, elastiek, leeslint en stickers waarmee je je notebook 100% van jou maakt.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

7 reacties

 1. Meestal lees ik met plezier Ciao Tutti. De boekbesprekingen vind ik meestal wat minder, vooral de romans. Maar dat is persoonlijk en verschil mag er zijn.
  Echter vandaag begrijp ik echt niet wat de blog te maken heeft met Italië …. lijkt echt een verkooppraatje. Jammer.

 2. Ciao Jolanda,

  jammer dat je er zo over denkt, want Ciao tutti zou niet tot stand komen zonder mijn stapels notitieboekjes waarin ik adressen, interviews, ontmoetingen en wetenswaardigheden opteken. En ik denk dat ik niet de enige ben die met een boekje op zak op reis ga, als ik het aantal reacties lees. Bovendien is Ciao tutti altijd onafhankelijk, dat wil zeggen dat ik alleen schrijf over dingen die ik echt zelf de moeite waard vind en dat ik geen financiële vergoeding aanneem voor welke reclame dan ook. Dat het niet je interesse heeft kan natuurlijk af en toe voorkomen, zo zal de een liever lezen over kunst, de ander over boeken en weer een ander over recepten. Ik blijf in elk geval alle soorten aantekeningen maken in mijn notitieboekjes en zo divers mogelijk Italiaanse berichten posten!

  Hartelijke groet,
  Saskia

 3. Ben het helemaal met je eens hoor Saskia, zo’n “Ciao tutti” is best leuk tussendoor en bovendien handig, want ik ben niet alleen gek op notitieboekjes , ik geef ze ook nog regelmatig cadeau.
  Groet, Elly

 4. Hallo Saskia,

  Dank voor je reactie.
  Persoonlijk heb ik niets met notebooks tijdens een vakantie of waar dan ook. Ik doe dan ook maar niet mee met de race om het roze exemplaar te willen hebben 😉
  Ook al ben jij onafhankelijk (fijn!), dan nog begrijp ik de meerwaarde niet zo op deze blog. We hoeven er verder geen woorden aan vuil te maken hoor, ik blijf Ciao Tutti gewoon lezen.
  Succes ermee!

 5. Dat is goed om te lezen!

 6. Wat leuk dat je een vakantie notitieboekje mag weggeven. Ik ben zelf al helemaal weg van de gele ‘van Gogh’. Ziet er super uit en je steunt er ook nog een goed doel mee. Maar zo’n vrolijke roze wordt ik ook blij van. Zo even een mailtje sturen. 🙂

  Sandra

 7. Helemaal top! Ik ben fan van de Moleskins, die vallen tenminste niet uit elkaar na veel gebruiken… wat je natuurlijk veel doet bij zulke boekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *