Home » Italië dichtbij » Tazzina (Amsterdam) – een adres voor Italiaanse koffie
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Tazzina (Amsterdam) – een adres voor Italiaanse koffie

Van al dat schrijven over koffie heb ik enorme zin gekregen in een onvervalste espresso. Mijn moka heeft deze week overuren gemaakt (een blog beginnen is één ding, elke ochtend fris achter mijn laptop kruipen is iets heel anders) dus ik besluit heel Nederlands op de fiets te stappen om ergens langs de Amsterdamse grachten een Italiaans kopje koffie te drinken.

Dat kopje vind ik letterlijk als ik over de Brouwersgracht trap. Bij Espressobar Tazzina (Italiaans voor ‘kopje’) maken ze de espresso met koffiebonen van het Napolitaanse merk Kimbo, een van de marktleiders in Italië. Met name in het zuiden van Italië is dit koffiemerk bekend. Doordat de koffiebonen zeer donker gebrand zijn, is de koffie heel vol van smaak.

Ook de warme chocolademelk is de moeite van het proeven waard, zeker nu de winter maar niet van wijken weet. Bij Tazzina serveren ze de vijf lekkerste smaken van het Italiaanse bedrijf Eraclea (dat maar liefst 32 verschillende smaken chocolademelk heeft bedacht): melkchocolade, pure chocolade, witte chocolade, chocolade met koffie en chocolade met hazelnoot. De chocolademelk wordt geserveerd met chocolade-springles, zodat je winterdip direct verleden tijd is en je bijna hoopt dat het nog even streng blijft vriezen…

Tazzina

Espressobar Tazzina
Brouwersgracht 139, Amsterdam

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *