Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Le Quattro Volte – de vier stadia van het leven

Doof vanavond vroeg het licht, steek wat kaarsjes aan en laat je meevoeren door deze poëtische film zonder tekst, maar met indrukwekkende scènes van het Zuid-Italiaanse platteland.

Regisseur Michelangelo Frammartino verfilmt in Le Quattro Volte de vier stadia van het leven. Een oude herder slijt in de heuvels van Calabrië laatste dagen, in gezelschap van zijn geiten. Het lijkt idyllisch, met klingelende geitenbellen, een blaffende hond en een kerkklok die in de verte wordt geluid. Maar de herder is ernstig ziek en voelt zijn einde naderen. Hij denkt zichzelf te kunnen genezen met het stof dat zich verzamelt op de vloer van de oude dorpskerk en dat hij dagelijks door zijn drinkwater mengt.

Terwijl hij zijn leven probeert te verlengen, zien we tegelijkertijd de eerste wankele stapjes van een pasgeboren geitje – een prachtige symboliek voor de loop van het leven, dat nog eens extra wordt benadrukt door het veranderen van de vijgenboom door het jaar heen. Meer zal ik niet verklappen; het is juist zo mooi om helemaal mee te gaan in de film en elk detail voor zich te laten spreken.

Wel alvast een paar schitterende beelden uit de film:

Benieuwd naar deze en meer schitterende scènes? Bestel Le Quattro Volte dan via deze link bij bol.com en laat je betoveren door de bijzondere sfeer!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Mi sembra che sia un bel film!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *