Het nieuwe nummer van culinair magazine delicious. (dat vanaf 26 maart in de winkel ligt) staat helemaal in het teken van de Italiaanse keuken. In bijna honderdvijftig pagina’s verlekker je je aan heel veel Italiaanse hebbedingetjes, heerlijke adresjes om van Italië te proeven én natuurlijk een hele reeks recepten, van pizza, pasta en pesto tot rozentaart en tiramisù met rabarber.
Een reis door Italië
Al bladerend door delicous. maak je een reis door Luilekkerland Italië. We weten niet wat we komende week het eerst op het menu moeten zetten. Cacciucco en torta di ceci van de Toscaanse kust, spaghetti all’assassina uit Puglia, bigoli in salsa uit Venetië of pasta alla Norcina uit Umbrië?
Of kiezen we voor een van de prachtig gefotografeerde pasta’s? Er is volop keuze, met onder meer pici met ansjovis en broodkruim, cavatelli met gebrande boter en cherrytomaten, driekazenravioli met walnoot-botersaus, casoncelli met paddenstoelen en taleggio, mezzelune alla Norma en ravioli gevuld met aubergine en scamorza.
Liever pizza? Chef Luca van het Amsterdamse restaurant Volare deelt het recept voor zijn hemelse Napolitaanse pizzadeeg, dat je belegt met de allerbeste ingrediënten, waaronder zijn geurige tomatensaus, waarvan Luca het recept eveneens verklapt.
Italiaanse inspiratie voor Pasen
Voor de paasbrunch stel je een menu samen uit recepten als manicotti met asperges, dungesneden lamsfilet met Siciliaanse kappertjespesto, torta pasqualina en rabarbertiramisù met Campari en rozemarijn.
Ook perfect voor een (paas)brunch zijn de frittata met artisjok en munt, de focaccia-brunchplank, de luchtige limoncellotaart en romig pistache-ijs.
Erbij maak je een van de frisse cocktails als Limoncello of Bergamot Spritz. Of drink je liever een frisrode Garibaldi?
La dolce vita
Liever iets zoets? Rutger Bakt deelt zijn recept voor een spectaculaire torta delle rose en verder lik je je vingers af bij cannoli met Negroni en sinaasappel, amaretticakejes, torta barozzi uit de buurt van Modena, Noord-Italiaanse krapfen met citrusmarmelade en pistachenoten, adembenemende Apfelstrudel uit Trentino en Siciliaanse amandelgranita ‘affogato’.
Voorproefje van Het perfecte recept
Extra leuk: in deze Italiaanse delicious. vind je ook een voorproefje van Het perfecte recept, Saskia’s roman over Pellegrino Artusi en zijn beroemde kookboek vol Italiaanse recepten. Je leest het volledige hoofdstuk Een hoofd vol heerlijke recepten, waarin Pellegrino de eerste ideeën voor zijn kookboek noteert.
Haal deze Italiaanse delicious. in huis
Deze Italiaanse editie van delicious. is vanaf 26 maart 2025 te koop in boek- en tijdschriftwinkels en via de delicious.-webshop.
Het water loopt uit mijn mond! Ziet er heerlijk uit.