Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Ontdek Italiaans Amsterdam!

Amsterdam heeft eeuwenoude banden met Italië. Al in 1477 kwam een groepje geldschieters, Lombarden, uit het noorden van Italië naar Amsterdam. In de zeventiende eeuw ontwikkelde de stad zich tot het belangrijkste handelscentrum van Europa en groeiden ook de handelscontacten met Italië. Daardoor kreeg Amsterdam hier en daar zelfs een Italiaans tintje…

In die tijd werd de stad door kooplieden al ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd. Beide steden hebben veel met elkaar gemeen: natuurlijk de aanwezigheid van het water, een imposante haven, een echte handelsgeest en een goed bewaarde historische binnenstad. Maar er is meer: in Amsterdam vind je ook een echt ‘Venetiaans’ hofje en een mooie gevelsteen met het stadswapen van Venetië.

Net als in Venetië bewonder je in de weerspiegeling van het water de eeuwenoude silhouetten van de grachtenpanden, die nauwelijks door de tijd lijken te zijn aangetast. Casanova deed de stad aan tijdens een bezoek aan de Lage Landen en wandelde er langs de grachten op zoek naar zijn verloren jeugdliefde. Maar ook Rome, Florence en Siena zijn in Amsterdam terug te vinden.

In onze nieuwe City Walk nemen we je mee naar al deze Italiaanse stukjes van Amsterdam, waarbij je af en toe – net als wij – verrast zult zijn van de Italiaanse herinneringen die in onze hoofdstad te vinden zijn. Andiamo?!

Download de City Walk Italië in Amsterdam voor € 3,99

Steun Ciao tutti & onze Italiaanse partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *