Naar hoofdinhoud Naar navigatie

Je zocht naar: "Italië"

City Shapes

Skyline Bologna | City Shapes

Als Italiëliefhebber wil je je geliefde stad in de laars natuurlijk een prachtig plekje aan de muur geven. Dat kan perfect met deze houten city skyline van Bologna, de hoofdstad van Emilia-Romagna. Je ziet onder meer het Santuario Madonna di San Luca, het Archiginnasio, het Palazzo d'Accursio, de Basilica de San Petronio, de Fontana del Nettuno, het Palazzo dei Podestà, de Torre Asinelli en de Torre Garisenda. Je kunt deze skyline bestellen in twee formaten: *60 centimeter lang *90 centimeter lang De skyline wordt gemaakt van duurzaam PEFC-gekeurd hout. Je kunt kiezen voor walnotenhout (4 millimeter dikte), eikenhout (eveneens 4 millimeter dik), populierenhout (10 millimeter dikte) of zwart mdf (3 millimeter dik). Bevestigingsmateriaal (stalen nagels voor ophangen; voetjes voor neerzetten) wordt meegeleverd. Je bestelling wordt na drie tot zeven werkdagen geleverd (aangezien elke bestelling met de hand wordt gemaakt met het materiaal van jouw keuze). Op dit moment...
City Shapes

Skyline Bari | City Shapes

Als Italiëliefhebber wil je je geliefde stad in de laars natuurlijk een prachtig plekje aan de muur geven. Dat kan perfect met deze houten city skyline van Bari, de hoofdstad van Puglia. Je ziet onder meer de Duomo van Bari (de Basilica di San Sabino), het Castello Normanno-Svevo, het Palazzo Mincuzzi, de Basilica di San Nicola, het Teatro Margherita en het Teatro Petruzzelli. Je kunt deze skyline bestellen in twee formaten: *60 centimeter lang *90 centimeter lang De skyline wordt gemaakt van duurzaam PEFC-gekeurd hout. Je kunt kiezen voor walnotenhout (4 millimeter dikte), eikenhout (eveneens 4 millimeter dik), populierenhout (10 millimeter dikte) of zwart mdf (3 millimeter dik). Bevestigingsmateriaal (stalen nagels voor ophangen; voetjes voor neerzetten) wordt meegeleverd. Je bestelling wordt na drie tot zeven werkdagen geleverd (aangezien elke bestelling met de hand wordt gemaakt met het materiaal van jouw keuze). Op dit moment kunnen we deze skyline alleen aanbieden...
Recepten

Brownies met olijfolie en zeezout

Op het aanrecht staan hier altijd verschillende soorten olijfolie. Niet alleen om mee te koken, maar ook om mee te bakken! Deze brownies met olijfolie en zeezout, naar een recept van Melissa Clark, zijn een ideaal tussendoortje op gure dagen, met een sterke espresso erbij. Of eet je liever een brownie bij een cappuccino als een heerlijk zoet ontbijt? Ingrediënten (voor ca. 12 brownies): 90 ml extra vergine olijfolie (bijvoorbeeld deze van Leccino) | 130 gram bloem | 1 theelepel zeezout | 1 theelepel bakpoeder | 25 gram cacaopoeder | 60 milliliter kokendheet water | 90 gram gesmolten pure chocolade | 1 ei | 1 zakje vanillesuiker | 165 gram donkerbruine basterdsuiker | 65 gram fijne kristalsuiker | 90 gram chocoladedrops of in kleine stukjes gebroken chocolade (melk of puur) | eventueel kun je ook wat stukjes (hazel)noten toevoegen | zeezout Bekleed een bakvorm van ca. 20 bij 20 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de bloem, het zout en het...
Recepten

Orecchiette alla Ottolenghi uit het kookboek Flavour

Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Met zijn nieuwe kookboek Flavour viert hij de oneindige mogelijkheden van groenten. In ruim honderd recepten laat Ottolenghi niet alleen zien hoe je verschillende soorten groenten kunt omtoveren tot magische gerechten, zoals de auberginedumplings alla parmigiana en pittige paddenstoelenlasagne – allemaal voorzien van foto’s die je doen watertanden. Orecchiete alla puttanesca uit Flavour Wij delen het recept voor orecchiete alla puttanesca, zonder de ansjovis die je normaal in de puttanesca-saus aantreft, maar mét kikkererwten en geurige kruiden. Wat heb je nodig? Ingrediënten (voor vier personen): 6 teentjes knoflook, geperst | een blik à 400 gram kikkererwten, goed uitgelekt en drooggedept (dan houd je ca. 240 gram kikkererwten over) | 2 theelepels scherp gerookt paprikapoeder | 2 theelepels gemalen komijnzaad | drie kwart eetlepel tomatenpuree | 40 gram grofgesneden peterselie | 2 theelepels citroenrasp...
Recepten

Gennaro’s favoriete Italiaanse familierecepten

Gennaro Contaldo is geboren in Minori, aan de Amalfikust. Eind jaren zestig vertrok hij naar Groot-Brittannië, waar hij voor verschillende restaurants werkte. In Londen opende hij het met prijzen onderscheiden Passione. Hij werd bekend bij het grote publiek als de mentor van Jamie Oliver, met wie hij samenwerkte in restaurant Neal Street van Antonio Carluccio. In het voorjaar van 2011 presenteerde hij samen met Antonio Carluccio Two Greedy Italians. De serie kreeg in het voorjaar van 2012 een vervolg met Two Greedy Italians Still Hungry. In het nieuwe kookboek, Gennaro’s favoriete Italiaanse familierecepten, verzamelde Gennaro Italiaanse toppers voor het hele gezin. Want wie samen kookt, blijft samen, aldus Gennaro. Want waar vinden de beste gesprekken plaats, zorg je voor de ander en voed je elkaar? Juist, aan de keukentafel, het kloppend hart van elk gezin. Van eenvoudige snelle gerechten voor door de week als soep en pasta tot aan lang pruttelende winterstoven of luie zondagse...
Amalfikust

Il Sentiero degli Dei – het pad van de goden aan de Amalfikust

Als je van wandelen houdt, dan moet je echt een keer Il Sentiero degli Dei lopen, ‘het pad van de goden’. Het is een van de populairste wandelroutes aan de Amalfikust. Die aantrekkingskracht is meer dan begrijpelijk als je de uitzichten onderweg ziet. Het pad dankt zijn naam niet voor niets aan een hogere macht; je voelt je hier echt on top of the world. Het soms duizelingwekkende wandelpad begint op Piazza Paolo Capasso in Bomerano en leidt je via Nocelle naar Positano, langs tere wijnranken, flinke afgronden, spookachtige grotten, spectaculaire uitzichten, kruidenbloesem, vijgenbomen en bramenstruiken. Op een hoogte van vijfhonderdvijftig meter waan je je halverwege de hemel en de zee, bijna gelijk aan de goden naar wie dit pad is vernoemd. Il Sentiero degli Dei slingert over een afstand van ongeveer negen kilometer. De route is goed bewegwijzerd. Een aantal stukken is zeer goed begaanbaar, op sommige stukken moet je wat meer klimmen om het pad te kunnen blijven volgen. Met...
Recepten

Simpel & Snel: risotto met rucolapesto, venkelzaad en magor

In het kookboek Simpel & Snel vind je recepten voor bijzondere momenten, zoals feest- en verjaardagen, etentjes met vrienden, brunch en barbecue, maar ook heerlijke recepten voor ‘gewone’ dagen waarop je lekker wil eten maar geen uren in de keuken wil staan. Alle recepten zijn geïnspireerd op een van de meest gekookte rubrieken uit delicious.: ‘Simpel & Snel’ van Janneke Philippi. Deze recepten zijn haalbaar voor iedereen, ook op dagen dat er weinig tijd is om te koken. Bovendien hebben al deze gerechten net die ene twist, waardoor het alledaagse iets bijzonders wordt. Denk aan geroosterde ricotta met lauwwarme trostomaatjes, spinaziegnocchi uit de oven of visstoof met venkel en saffraan. Wij mogen alvast een voorproefje geven uit dit kookboek, met een recept voor risotto met rucolapesto, venkelzaad en magor. Ingrediënten (voor vier personen): 75 gram rucola | 1 eetlepel pijnboompitten | 1 teen knoflook | 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas | 1 sjalot, fijngesneden | 2...
Recepten

Risotto met geroosterde pompoen en salie uit het kookboek Slow

Nu de dagen korter worden en de herfst zich een weg naar de keuken wervelt, is het tijd voor comfort food: goedgevulde soepen, romige risotto’s, langzaam gestoofd vlees, ovenschotels en hartverwarmende desserts. Het kloeke kookboek Slow is daarvoor je beste keukenmaatje. Achter de felgekleurde cover prijken meer dan 140 internationale recepten die zorgen voor een weldadige warmte op koude herfst- en winteravonden. Uit de Italiaanse keuken komen onder meer dampende borlottibonensoep, ossobucco met gremolata, Toscaanse kippensoep, pollo alla cacciatora, gepureerde cannellinibonen met citroen en rozemarijn, ricotta-perencheesecake, een dip van geroosterde witte chocolade met grissini en gekarameliseerde vijgen met vanillemascarpone. We delen alvast een voorproefje, met een recept voor hét Italiaanse comfort food: risotto. In Slow vind je een herfstige risotto van geroosterde pompoen met bruine boter, salie, sinaasappelrasp en pijnboompitten, da leccarsi i baffi! Risotto met...
Italiaanse films & series

Sophia Loren schittert in de nieuwe film La vita davanti a sé (The Life Ahead)

Op Netflix geniet je nu van een nieuwe film met de legendarische Sophia Loren in de hoofdrol: La vita davanti a sé. De inmiddels 86-jarige Loren schittert als altijd. Ze speelt de rol van Madame Rosa – een overlevende van de Holocaust die nu een opvang runt voor kinderen die nergens anders terecht kunnen. Als ze de Senegalese moslimjongen Momo in huis neemt, nadat hij haar op straat heeft beroofd, groeit er gaandeweg een bijzondere band tussen de twee, ook al gaan ze beiden gebukt onder hun verleden. Net als tijdens haar eerdere films kun je je ogen niet van haar afhouden. Ze draagt de film en zal je keer op keer ontroeren, net als Momo. Bekijk alvast de hartverwarmende trailer, met voor de oplettende kijker beelden van de steden Bari en Trani: De film is geregisseerd door Edoardo Ponti, Sophia Lorens zoon, met wie ze al eerder samenwerkte, onder meer voor La voce umana (2014). Het verhaal is geïnspireerd op het boek van de Franse schrijver Romain Gary, dat je via deze link als...
Piemonte

Op zoek naar goud in Piemonte

Als je aan de Monferrato in Piemonte denkt, zie je meestal beelden van zachtglooiende heuvels en wijnranken. Dankzij deze iconische wijngaarden is deze streek zes jaar geleden op de Werelderfgoedlijst van Unesco beland. Er is echter nog een verrassend wild stuk Monferrato, dat grenst aan de Piemontese Apennijnen, op de grens met Ligurië. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur en buitenactiviteiten. Je kunt er zelfs goud zoeken, alsof je in het wilde westen bent! Natascha: ‘Toen ik deze zomer in de krant las over de zoektocht naar goud in onze regio, verbaasde het me dat ik daar in de twaalf jaar dat ik ondertussen in Piemonte woon nog nooit iets van gehoord of gelezen had. Daar moest dus wat aan gedaan worden… Samen met Elena trok ik naar Cascina Merlanetta in Casal Cermelli (op een uurtje rijden van Agriturismo Verdita), waar we kaplaarzen aantrokken om onze kans te wagen in de Orba. Hiermee stapten we in de voetsporen van vele generaties goudzoekers die...
Recepten

Minestrone met venkel en wilde knoflook uit het Blue Zones kookboek

Het dorpje Urzulei maakt samen met Arzana, Baunei, Seulo, Talana en Villagrande deel uit van de Blue Zone op Sardinië. In deze streek worden mensen niet alleen bovengemiddeld oud, maar blijven ze vooral ook tot op zeer hoge leeftijd gezond. Hoe dat komt? Dan Buettner ontdekte dat dat, naast een gezonde leefstijl, vooral ook te danken is aan wat er op tafel komt. Hij verzamelde honderd Blue Zones-recepten in een heerlijk kook- en kijkboek, met een prominente plek voor Sardinië, waar hij je laat proeven van goedgevulde minestrone. ‘In een kleine witgepleisterde boerderij roert een oudere, grijze vrouw met een gebloemd schort door een grote aardewerken pot. ‘Minestrone,’ verduidelijkt ze met een glimlach als we in de pot met het pruttelende mengsel van bonen, vers geplukte courgette, ui, tomaat, knoflook en tijm turen. Minestrone heeft alle kenmerken van eersteklasvoedsel waarmee je gezond oud kunt worden. In dit gerecht komen honderden jaren kookervaring en beproefde producten...
Recepten

Veganista van Luna Trapani – 60x vegan recepten op z’n Italiaans

De Vlaams-Italiaanse Luna Trapani runt in het historisch centrum van Antwerpen Spritz, een vegetarische osteria. Dankzij haar kookboek Veganista kun je nu ook thuis van haar creaties genieten. Met zestig recepten voor overheerlijke vegan gerechten is er voor ieder wat wils! Ga je voor tagliatelle met champignons en truffel of voor wittebonensoep met rozemarijn? Voor risotto met asperges of voor een vegan tiramisù? Of voor het recept dat ook op de cover prijkt – en dat wij in deze blog alvast met je delen: gebakken paddenstoelen in een heerlijk romige sherrysaus? Luna Trapani ontwikkelt voortdurend nieuwe recepten met plantaardige ingrediënten. Of het nu gaat om basisrecepten als ricotta van amandelmelk, tomatensaus, en amandelparmezaan of om vegan variaties voor Italiaanse klassiekers als arancini, lasagne, cannelloni, tagliatelle alla carbonara, rigatoni alla Norma of melanzane di parmigiana – Luna is van alle markten tuis. Ze laat in haar kookboek zien dat Italiaanse vegan...