Download gratis de Ciao tutti app!

6x sfeer proeven rondom het Gardameer

Eerder dit jaar heeft onderzoeksinstituut TNS Nipo de Facebook-pagina Gardafriends uitgeroepen tot Beste Facebook-community van Nederland. Uit het onderzoek is gebleken dat de pagina voor fans van het Gardameer de meest actieve bezoekers heeft – in vergelijking met 159 andere bedrijfspagina’s op Facebook. Geen wonder, want het grootste meer van Italië is al tientallen jaren lang een topper als vakantiebestemming voor honderdduizenden Nederlanders en Belgen.

Fred van Gansewinkel van Gardameer-website Gardameer-Nu.nl is een van de beheerders van Gardafriends. In deze gastblog geeft hij enkele tips voor mooie, misschien nog niet bij iedereen bekende plekjes en uitstapjes bij het Gardameer:

Borghetto
Borghetto is een klein, idyllisch dorpje langs de rivier Mincio, 10 kilometer ten zuiden van Peschiera del Garda. Het plaatsje bestaande uit een handvol huizen en enkele watermolens staat op de lijst van 50 mooiste dorpje van Italië, en dat is zeker terecht!

1-borghetto1
Isola del Garda
Isola del Garda is het grootste eiland in het Gardameer en een echte pareltje. Sinds enkele jaren kun je het eiland bezoeken en een rondleiding krijgen door de villa en de prachtige tuin.

3-isoladelgarda
Punta San Vigilio
Een van de mooiste punten van het Gardameer is ongetwijfeld Punta San Vigilio op een landtong bij Garda.  Strijk even neer op het terras aan het romantische haventje en geniet van het uitzicht op het meer.

4-punta1

Monte Baldo
Een topper onder de attracties bij het Gardameer is een tocht met de kabelbaan naar de top van de Monte Baldo. Vanuit de ronddraaiende cabines en vanaf de top geniet je van grandioze uitzichten op Malcesine en het Gardameer.

6-montebaldo
Santuario di Montecastello
Santuario di Montecastello is een bedevaartskerk prachtig gelegen op een hoge rots bij Tignale aan de westoever van het Gardameer. Vanaf het plein bij de kerk geniet je van een schitterend panorama over het Gardameer.

7-santuario
Watervallen
In de bergen rond het Gardameer liggen twee parken waar je spectaculaire watervallen kunt bewonderen. Bij Parco Grotta Cascata Varone zie je een gigantische waterval in een grot en in Parco della Cascate bij Molina wandel je langs enkele mooie watervallen in een natuurpark. 

8-cascate

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *