Ciao tutti boeken

Mijn Rome
Mijn Rome is een ontdekkingsgids waarmee je je de stad eigen maakt, met Saskia als persoonlijke gids door het Rome van toen maar vooral ook het Rome van nu, dat de historie prachtig verweeft in het huidige straatbeeld en het moderne dolce vita. Het is Saskia’s persoonlijke Romegids, met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden.

Saskia: ‘De bekende bezienswaardigheden laat ik zo veel mogelijk links liggen. In plaats van het Colosseum neem ik je mee naar de wijk Monti, waar vroeger de gladiatoren, hoeren en zigeuners woonden (en waar de jonge Caesar zelfs even zou hebben gewoond om te laten zien dat hij deel uitmaakte van het gewone volk), waar nu een mix van boetieks, restaurants en wijnbarretjes te vinden is.

Ik laat je proeven van de Romeinse keuken, van een maritozzo bij het ontbijt tot romige cacio e pepe als lunch, van authentieke gerechten uit het voormalige getto (zoals de gefrituurde artisjokken) tot cocktails in een voormalig klooster. We staan stil bij marmeren bordjes en beschilderde muren, bij kleurrijke mercati en klaterende neuzen, bij scherven en straataltaartjes, bij gebroken harten en verborgen dieren.’

Wil je een (gesigneerd) exemplaar van Mijn Rome bestellen? Dat kan via onderstaande button. Het boek omvat 240 pagina’s en kost € 19,99 (excl. verzendkosten).

Bestel Mijn Rome

De opvolger
Drieëntwintig jaar lang zou Tiberius over Rome heersen, van 14 tot 37. Willemijn schetst in De opvolger. Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk een beeld van zijn onwaarschijnlijke weg naar de troon en de beruchte jaren van zijn keizerschap. Onderweg maak je kennis met het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die ruim een halve eeuw over Rome heerste.

Lees via deze link alvast een veelbelovend fragment of bestel De opvolger via deze link bij bol.com.

101-mooiste-plekken-Italië

101 mooiste plekken van Italië
Saskia sloot duizenden plekken in Italië in haar hart. De oude mannetjes op het plein, de portici van Bologna, de kleurrijke vissersbootjes van Favignana, de espresso van Napels, de vrouwen in Bari die voor hun huis in alle vroegte oortjespasta maken, Michelangelo’s indrukwekkende plafond, schitterend gelegen abdijen, pittoreske dorpspleinen, de Schildpaddenfontein in Rome en duizenden andere verrassingen die Italië voor haar bezoekers in petto heeft.

Voor dit boek koos ze 101 van die bijzondere plekken. Plekken die Saskia meteen bij de eerste aanblik in haar hart sloot. Het viel niet mee om een keuze te maken uit alle mooie bestemmingen die Italië te bieden heeft en die ze in de afgelopen jaren heeft bezocht, beleefd, ervaren, maar het is gelukt…

Ze koos uiteindelijk voor die plekken waarnaar ze steeds weer terugkeer en die haar bij elk bezoek opnieuw raken. Samen geven deze 101 plekken een schitterende dwarsdoorsnede van Italië én van de liefde voor het goede leven dat de Italianen kenmerkt. Vink ze allemaal af en Italië zit voor altijd in je hart!

Bestel het boek met alle 101 mooie plekken in Italië nu via bol.com en het ligt binnen enkele dagen op je deurmat! Laat je het weten als je alle 101 plekken hebt afgevinkt?

Via-Roma-Willemijn-van-Dijk

Via Roma – de geschiedenis van Rome in 50 straten
Waarom heet de brede laan die naar de Sint-Pieter leidt de Straat van de Verzoening? Wat heeft de Via dei Fori Imperiali, waarlangs de oude keizerfora liggen, met Mussolini te maken? En hoe kun je uit de naam Piazza Navona opmaken wat er onder het plein verborgen ligt?

In Via Roma – de geschiedenis van Rome in 50 straten laat Willemijn je dwalen door de straten van de Italiaanse hoofdstad. Via de straatnaambordjes dwaal je door de geschiedenis en langs het erfgoed van Rome, van Romulus tot Mussolini en van het Colosseum tot het hypermoderne Museo dell’Ara Pacis.

Wil je een (gesigneerd) exemplaar van Via Roma bestellen? Dat kan via onderstaande button. Het boek omvat ruim 200 pagina’s en kost € 21,99 (excl. verzendkosten).

Bestel Via Roma

In Ciao tutti – een ontdekkingsreis door Italië neemt Italië-expert Saskia Balmaekers je mee op een ontdekkingsreis om deze heerlijke manier van leven te leren kennen. Ze vertelt hoe je nog goedkoop en ontspannen in een Venetiaanse gondel over het Canal Grande kunt varen en welke regels je moet volgen als je een cappuccino bestelt. Alles komt aan bod, van het aantal munten in de Romeinse Trevifontein tot de ingemetselde wijnraampjes van de palazzi in Florence.

In zes hoofdstukken ontdek je op een unieke manier Venetië, Florence, Siena, de Maremma, Rome, Napels en natuurlijk ook de bewoners van deze fantastische steden. Ciao tutti bevat verhalen over Italiaanse tradities en weetjes van echte locals en bijzondere adressen die net even anders-dan-anders zijn.

Klik hier om Ciao tutti – een ontdekkingsreis door Ital te bestellen via bol.com

 

Puglia-een-paradijs-in-zuid-italie

Welkom in Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Een gebied vol adembenemende schatten van kunst, cultuur en natuur, van onontdekte verhalen en van een pure, authentieke keuken en levenswijze. Willemijn van Dijk woonde in Puglia en reisde door de hele regio, op zoek naar verhalen uit het verleden. Onderweg leerde ze de sfeer en smaken van het Puglia van nu steeds beter kennen – onlosmakelijk verbonden met die rijke historie.

Puglia streelt de ziel en prikkelt de zintuigen. De zon schijnt er een groot deel van het jaar weergaloos op de witte stranden en de azuurblauwe baaien en de warmte straalt af van de droge grond rond de masserie en de trulli, van de muren van middeleeuwse kastelen, van de straatstenen in de barokke stadscentra en bovenal: van de pugliesi, de inwoners van dit veelzijdige land. In Puglia – Reizen door de hak van de Italiaanse laars leiden de zintuigen je door dit paradijselijke stukje Italië: het laat je de kunst- en cultuurschatten zien, de smaken van het land proeven en de verhalen uit het rijke verleden ervaren.

Klik hier om Puglia – Reizen door de hak van de Italiaanse laars te bestellen via bol.com

 

Banner city walks_v2

Ontdek onze droomplekken in Italië!

10 reacties

 1. Als ik het boek Ciao tutti Rome bestel, is het dan voor 2 juni thuis bezorgd?

 2. Ik ga 30 of 31 mei signeren, dus dat zou net moeten lukken! Maar mocht je ook op het Italie Evenement zijn 1 of 2 juni, ik signeer daar ook ter plekke dus dan zijn we niet afhankelijk van de post…

 3. Is het boek Ciao tutti Rome ook op 31 mei on signeert te koop op de Italy beurs ?

 4. Ciao tutti Rome is vrijdag 31 mei wel al te koop, maar nog niet gesigneerd. Dat komt Saskia zaterdag en zondag doen!

 5. Marian Zeelen

  Komt er een reisboekje omgeving Gardameer Arco en omgeving? of is die er al( deze ben ik nu aan het lezen Ciao Tutti.

  Vanaf 7 augustus t/m 18 augustus ben ik daar op vakantie.
  Indien mogelijk wil ik dat vooraf lezen en meenemen.

 6. Mooi reisboekje en genoeg uitleg over de verschillende streken met hun gebruiken.

 7. Grazie Marian! Meer over onze Gardameer-uitgave vind je in je mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *