Home » Ciao tutti boeken

Ciao tutti boeken

Mijn Italië
Mijn Italië
is een persoonlijke, rijk geïllustreerde reisgids met veel fijne tips voor bijzondere bezienswaardigheden.

Saskia: ‘Mijn liefde voor Italië is eigenlijk een liefde in twintigvoud. Het is een liefde voor alle twintig regio’s die met elkaar Italië zo uniek maken.

Deze liefde deel ik in Mijn Italië. Verwacht geen standaardreisgids met alle Italiaanse regio’s en alle mooie steden, dorpjes en andere plekken die je daar moet bezoeken. Daar zou ik Italië ernstig mee te kort doen, want hoe kan ik een land met zo veel prachtige plekken in iets meer dan tweehonderd pagina’s vatten?

Daarom heeft Mijn Italië een thematische opzet. Aan de hand van een aantal onderwerpen reis je samen met mij door Italië, naar kleurrijke dorpjes, unieke musea en fijne stranden. Je proeft van traditionele pasta en smakelijk street food. Je geniet van historische cafés en zonnige eilanden, van dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en van zinderende pleinen.

Tussendoor deel ik een aantal lijstjes met tips zodat je zelf je wensenlijst kunt samenstellen voor je volgende vakantie. Hopelijk word je van elke plek net zo gelukkig als ik en sluit je al dat moois en lekkers voor altijd in je hart.

Ga met me mee op reis, door dit mozaïek van wonderlijke plekken, culinaire hoogstandjes, prachtige natuur, kleurrijke dorpjes en bijzondere, sfeervolle steden dat Italië heet en geniet van ‘mijn’ Italië!’

Wil je een (gesigneerd) exemplaar van Mijn Italië bestellen? Dat kan via onderstaande button. Het boek omvat 240 pagina’s en kost € 19,99 (excl. verzendkosten).

Bestel Mijn Italië

Mijn Rome
Mijn Rome is een ontdekkingsgids waarmee je je de stad eigen maakt, met Saskia als persoonlijke gids door het Rome van toen maar vooral ook het Rome van nu, dat de historie prachtig verweeft in het huidige straatbeeld en het moderne dolce vita. Het is Saskia’s persoonlijke Romegids, met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden.

Saskia: ‘De bekende bezienswaardigheden laat ik zo veel mogelijk links liggen. In plaats van het Colosseum neem ik je mee naar de wijk Monti, waar vroeger de gladiatoren, hoeren en zigeuners woonden (en waar de jonge Caesar zelfs even zou hebben gewoond om te laten zien dat hij deel uitmaakte van het gewone volk), waar nu een mix van boetieks, restaurants en wijnbarretjes te vinden is.

Ik laat je proeven van de Romeinse keuken, van een maritozzo bij het ontbijt tot romige cacio e pepe als lunch, van authentieke gerechten uit het voormalige getto (zoals de gefrituurde artisjokken) tot cocktails in een voormalig klooster. We staan stil bij marmeren bordjes en beschilderde muren, bij kleurrijke mercati en klaterende neuzen, bij scherven en straataltaartjes, bij gebroken harten en verborgen dieren.’

Wil je een (gesigneerd) exemplaar van Mijn Rome bestellen? Dat kan via onderstaande button. Het boek omvat 240 pagina’s en kost € 19,99 (excl. verzendkosten).

Bestel Mijn Rome

De opvolger
Drieëntwintig jaar lang zou Tiberius over Rome heersen, van 14 tot 37. Willemijn schetst in De opvolger. Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk een beeld van zijn onwaarschijnlijke weg naar de troon en de beruchte jaren van zijn keizerschap. Onderweg maak je kennis met het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die ruim een halve eeuw over Rome heerste. Lees via deze link alvast een fragment.

Wil je een exemplaar van De opvolger bestellen? Dat kan via onderstaande button. Het boek kost € 18,99 (excl. verzendkosten).

Bestel De opvolger

Via Roma – de geschiedenis van Rome in 50 straten
Waarom heet de brede laan die naar de Sint-Pieter leidt de Straat van de Verzoening? Wat heeft de Via dei Fori Imperiali, waarlangs de oude keizerfora liggen, met Mussolini te maken? En hoe kun je uit de naam Piazza Navona opmaken wat er onder het plein verborgen ligt?

In Via Roma – de geschiedenis van Rome in 50 straten laat Willemijn je dwalen door de straten van de Italiaanse hoofdstad. Via de straatnaambordjes dwaal je door de geschiedenis en langs het erfgoed van Rome, van Romulus tot Mussolini en van het Colosseum tot het hypermoderne Museo dell’Ara Pacis.

Wil je een exemplaar van Via Roma bestellen? Dat kan via onderstaande button. Het boek kost € 12,50 (excl. verzendkosten).

Bestel Via Roma

Puglia-een-paradijs-in-zuid-italie

Welkom in Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Een gebied vol adembenemende schatten van kunst, cultuur en natuur, van onontdekte verhalen en van een pure, authentieke keuken en levenswijze. Willemijn van Dijk woonde in Puglia en reisde door de hele regio, op zoek naar verhalen uit het verleden. Onderweg leerde ze de sfeer en smaken van het Puglia van nu steeds beter kennen – onlosmakelijk verbonden met die rijke historie.

Puglia streelt de ziel en prikkelt de zintuigen. De zon schijnt er een groot deel van het jaar weergaloos op de witte stranden en de azuurblauwe baaien en de warmte straalt af van de droge grond rond de masserie en de trulli, van de muren van middeleeuwse kastelen, van de straatstenen in de barokke stadscentra en bovenal: van de Pugliesi, de inwoners van dit veelzijdige land. In Puglia – een paradijs in Zuid-Italië leiden de zintuigen je door dit paradijselijke stukje Italië: het laat je de kunst- en cultuurschatten zien, de smaken van het land proeven en de verhalen uit het rijke verleden ervaren.

Wil je een exemplaar van Puglia – een paradijs in Zuid-Italië bestellen? Dat kan via onderstaande button. Het boek kost € 19,95 (excl. verzendkosten).

Bestel Puglia – een paradijs in Zuid-Italië

Banner city walks_v2

Steun Ciao tutti & Italië!

10 reacties

 1. Als ik het boek Ciao tutti Rome bestel, is het dan voor 2 juni thuis bezorgd?

 2. Ik ga 30 of 31 mei signeren, dus dat zou net moeten lukken! Maar mocht je ook op het Italie Evenement zijn 1 of 2 juni, ik signeer daar ook ter plekke dus dan zijn we niet afhankelijk van de post…

 3. Is het boek Ciao tutti Rome ook op 31 mei on signeert te koop op de Italy beurs ?

 4. Ciao tutti Rome is vrijdag 31 mei wel al te koop, maar nog niet gesigneerd. Dat komt Saskia zaterdag en zondag doen!

 5. Marian Zeelen

  Komt er een reisboekje omgeving Gardameer Arco en omgeving? of is die er al( deze ben ik nu aan het lezen Ciao Tutti.

  Vanaf 7 augustus t/m 18 augustus ben ik daar op vakantie.
  Indien mogelijk wil ik dat vooraf lezen en meenemen.

 6. Mooi reisboekje en genoeg uitleg over de verschillende streken met hun gebruiken.

 7. Grazie Marian! Meer over onze Gardameer-uitgave vind je in je mail.

 8. Hallo Saskia,

  Met het boek “Mijn Puglia”, geschreven door jou, in de hand hebben we 4 fantastische weken gehad in Puglia. Zulke mooie herinneringen gemaakt, waar ik met heimwee aan terug denk.
  Wat was Puglia en uiteraard ook Matera geweldig, maar wat was jouw boek ook fantastisch! Natuurlijk het e-boek van de Marken gelijk besteld, maar een echte boekvorm vind ik toch altijd wel heel fijn.
  Cari saluti,
  Jenny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *