Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti City Walks: unieke wandelroutes voor Rome, Florence, Lucca, Verona en Lecce

Ter ere van Ciao tutti’s vijfjarig jubileum op 1 februari aanstaande introduceren we vandaag alvast een nieuwe uitgave: de Ciao tutti City Walks. Fijne routes door Italiaanse steden, met culturele, culinaire en andere tips voor onderweg. We starten met vijf routes in vijf verschillende steden: Verona, Florence, Lucca, Rome en Lecce.

City-Walks-reeks

De eerste City Walks op een rijtje

Vandaag introduceren we de volgende vijf wandelingen:

Ciao-tutti-City-Walk-Verona

From Verona with Love

Wie Verona zegt, zegt Romeo en Julia. Het bekende drama van William Shakespeare over de onmogelijke liefde tussen twee telgen van rivaliserende adellijke families, Romeo Montecchi en Giulietta Capuleti, speelt zich deels af in Verona. Deze stad is daardoor het ideale decor is voor een romantische wandeling. Andiamo!

Download From Verona with Love

Ciao-tutti-City-Walk-Rome

Klassiek Rome

In deze wandeling laten we je kennismaken met het Rome van weleer. Onze City Walk brengt je naar het Palazzo Massimo alle Terme (met de mooiste beelden uit de Romeinse tijd), het Colosseum, het Forum Romanum, de Musei Capitolini en het Pantheon. Maar je maakt ook een cappuccinostop aan de Via Urbana in Monti, bezoekt het ‘red light district’ van het oude Rome en kunt een kijkje nemen in het oude stadion onder Piazza Navona.

Download City Walk Klassiek Rome

Ciao-tutti-City-Walk-Lucca

Stadswandeling Lucca

Lucca is een rijke stad, met schitterende kerken en vele schatten die je ook buiten de musea kunt bewonderen. Onze route laat je al dat moois zien, maar brengt je ook bij Osteria Baralla voor een heerlijke lunch, bij het Palazzo Pfanner en bij het huis van Puccini, die in Lucca veel inspiratie opdeed. Ook geven we extra tips voor een wandeling of fietstocht over de stadsmuren van Lucca en een bezoek aan een duivelse brug ten noorden van het stadje.

Download City Walk Lucca

Bestel de papieren versie van City Walk Lucca*

Ciao-tutti-City-Walk-Lecce

Lekker Lecce

Barokstad Lecce, in de hak van de laars, heeft naast kunst en cultuur ook heel veel leuke en stijlvolle bars, cafés en restaurantjes te bieden, evenals een keur aan fijne winkeltjes met Slow Food, biologische delicatessen en specialiteiten van de streek. Lecce is dus niet alleen een walhalla voor barokliefhebbers, maar ook voor foodies! In onze wandeling nemen we je mee naar de lekkerste plekjes in Lecce en laten we je proeven van de lokale delicatessen.

Download City Walk Lekker Lecce

Ciao-tutti-City-Walk-Florence

De mooiste uitzichten van Florence

Deze Ciao tutti City Walk voert je eerst een stukje door de wijk San Niccolò, een van de meest prestigieuze én creatieve wijken van Florence. Langzaam klim je steeds hoger: naar de Giardino delle Rose, het Piazzale Michelangelo en ten slotte naar de San Miniato, voor het allermooiste uitzicht over de stad. Uiteraard krijg je onderweg veel tips voor musea, restaurantjes en ateliers.

Download Florence – de mooiste uitzichten

Bestel de papieren versie van Florence – de mooiste uitzichten

Alvast veel wandelplezier!

*excl. verzendkosten (€ 1,- voor verzending binnen Nederland, € 2,- voor verzending naar het buitenland)

Ciao-tutti-City-Walks

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Proficiat met de vijfde verjaardag van Ciao Tutti!

    Ciao!
    Griet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *