Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti Special #19 – Venetië

De kenmerkende vorm van Venetië, als ware de stad een grote vis, is vanuit de lucht mooi te zien. Vanaf de grond is de stad echter één groot doolhof, met kleine steegjes, pleintjes en eindeloos veel bruggetjes.

Ciao-tutti-Special-19-Venetië

In de nieuwe Ciao tutti Special dwalen we door de straatjes en steegjes van de zes wijken, sestieri, van Venetië: San Marco, Castello, Santa Croce, San Polo, Dorsoduro en Cannaregio. Daarnaast verkennen we de eilanden in de lagune, van het kleine kerkhofeiland San Michele tot het uitgestrekte Giudecca, van Murano en Burano tot het rustieke Torcello.

Onvermijdelijk verdwalen we een paar keer, tijdens onze zoektocht naar de mooiste, stilste, schilderachtigste straatjes, de bijzonderste bruggetjes en de prachtigste uitzichten op het water. Want Venetië is één groot doolhof, zeker buiten de gebaande paden. Zelfs met een goede stadsplattegrond is het een hele uitdaging om toch niet ergens verkeerd af te slaan. Maar dat is ook wel de charme van de stad. Zo ontdek je la vera Venezia, waar het leven van alledag de boventoon voert. Je kunt even bij mensen binnen gluren, ruiken wat er voor de lunch op het vuur staat, kinderen horen lachen en roepen in het (bijna onverstaanbare) Venetiaanse dialect.

Een klein voorproefje:

Ciao-tutti-Special-19-Venetië-1 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-2 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-3 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-4 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-5 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-6 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-7 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-8 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-9 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-10 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-11 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-12 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-13 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-14 Ciao-tutti-Special-19-Venetië-15

Onze Venetië Special biedt voor ieder wat wils: van bekende en minder bekende bezienswaardigheden tot fijne restaurantjes (én een paar typisch Venetiaanse recepten), van bruggen met een bijzonder verhaal tot een kijkje in het getto, van het kleurrijke Burano tot het minder bekende Sant’Erasmo, van de kleurrijke markt aan de voet van de Rialtobrug tot een oversteek in een échte gondel.

Kortom, als je een dag, een weekend of langer naar Venetië gaat, dan mag je onze verhalen, tips en foto’s niet missen. Download de Special via onderstaande button en neem hem op je tablet of smartphone mee naar Venetië – en geniet thuis achter je computer of laptop al lekker van de voorpret!

Ciao-tutti-Special-19-Venetië

Bestel Ciao tutti Special #19 Venetië voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *