Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Megastar Italia – ontspannen puzzelen onder je parasol

Megastar6

De vele woorden die Saskia tijdens haar eerste baan op papier zette, gingen niet over Italië. Het waren hersenkronkels, cryptogrammen, kruiswoordraadsel en logische puzzels die ze, samen met haar Denksport-collega’s, dag in dag uit verzon.

Saskia: ‘Al gauw maakten de woorden plaats voor cijfers, toen sudoku als vanuit het niets elke Nederlander in zijn greep kreeg. Jong en oud, thuis en onderweg, vanuit de krant of een van onze creaties, iedereen boog zich over de 81 vakjes van een sudoku om die zo snel mogelijk te vullen met cijfers.

Megastar-sudoku (2)

Na het grote sudokusucces (met onder andere een wereldkampioenschap in het Toscaanse Lucca) was ik echt even uitgepuzzeld. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging, die ik vond in idyllische straathoekjes in bijna vergeten dorpjes, in de vele verhalen die de straten van Rome verbergen en in het lekkers dat Italiaanse nonna’s op tafel weten te toveren. Met een dagelijkse blog op Ciao tutti en heel veel reizen naar Italië als resultaat.

Onderweg los ik natuurlijk wel nog af en toe een sudoku op, om te ontspannen na lange schrijfsessies of tijdens een lange treinreis te midden van luidruchtig telefonerende Italianen. Groot was mijn verbazing toen ik in een kleine edicola (tijdschriftenkiosk) in Rome op een wel heel herkenbare reeks puzzelboekjes met sudoku’s stuitte, met ‘onze’ sudokuworstelaar als mascotte op de voorzijde.

Megastar-sudoku (1)

Wat bleek? Mijn Denksport-collega’s hebben onder de naam Megastar het sudoku-imperium ook uitgebouwd naar de Italiaanse laars, met boekjes in maar liefst vijf verschillende niveaus. Ik ging opnieuw de sudoku-uitdaging aan en kocht de uitgave die genoemd is naar Macchiavelli, met sudoku’s van maar liefst twaalf en dertien sterren.

Tijdens de treinreis van Rome naar Formia beet ik er mijn tanden op stuk en op het strand van Ponza deinden de cijfers mee op het ritme van de golven. In de schaduw van de kleurrijke parasolletjes brak ik mijn hoofd over cijfercombinaties en bedacht ik opnieuw de oplosstrategieën die ik ooit kon dromen.

Gelukkig bracht Denksport meer naar Italië dan alleen pittige sudoku’s. Voor wie echt alleen wil ontspannen, zijn er Megastar-boekjes vol prachtige kleurplaten. Allemaal taalneutraal, dus ideaal als je tijdens je vakantie behoefte hebt aan ontspanning. Je hoeft er geen Italiaans voor te spreken en meer dan een potlood, een gum en een setje kleurpotloden heb je niet nodig.

Megastar-kleuren-kleurplaten (6)Megastar-kleuren-kleurplaten (4)Megastar-kleuren-kleurplaten (8)Megastar-kleuren-kleurplaten (5)

Megastar biedt ook logische puzzels, zoals Logipix, Logipix Crucipixel (kleurrijke plaatjes die je door logisch nadenken tevoorschijn moet toveren) en Punto a punto (van punt naar punt, maar dan met grote, volwassen ontwerpen).

Op MegastarGiochi.it vind je een paar voorbeelden van puzzels en kleurplaten die je kunt downloaden. De hele collectie kleurplaten en puzzels van Megastar is in Italië verkrijgbaar bij de edicola (kranten- en tijdschriftenkiosk) en in de supermarkt. Op de Facebookpagina van Megastar lees je wanneer er weer een nieuwe uitgave verkrijgbaar is.

Megastar

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *