Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Zinderende zomer – topthrillers voor in de koffer

Donderdag gaat ‘ie dan van start, de zomer. Hopelijk worden het een paar zinderende maanden. Mocht het weer niet meezitten, dan zorgen onderstaande titels in elk geval voor zinderende uurtjes. Of je nu in een hangmat schommelt in de schaduw of lekker een boek openslaat onder de Italiaanse zon, met deze spannende titels krijg je vanzelf kippenvel. Allemaal mee in de koffer dus!

Schaduwrivier
Het regent onophoudelijk in de vallei van de Po en de rivier treedt buiten zijn oevers als een enorm schip zijn ligplaats verlaat en een onverwachte koers stroomafwaarts kiest, de mistige nacht in. Als het uiteindelijk uren later kilometers verderop aan de grond loopt, is de schipper nergens te bekennen.

Politiecommissaris Soneri krijgt op hetzelfde moment een zaak toegewezen van wat in eerste instantie een zelfmoord lijkt, bij een ziekenhuis in het nabijgelegen Parma. De dode en de schipper blijken broers van elkaar te zijn en als de commissaris ontdekt dat ze vijftig jaar daarvoor samen in het fascistische leger hebben gevochten, heeft het er alle schijn van dat beide zaken met elkaar te maken hebben.

Soneri graaft naarmate het onderzoek vordert steeds dieper in het duistere en niet-verwerkte verleden van Italië. Want wrok en haat die voortkomen uit de barbaarse burgergevechten die tegen het eind van de burgeroorlog plaatsvonden tussen fascisten en partizanen worden nog volop gekoesterd. Als het waterpeil begint te zakken, ontdekt Soneri dat de rivier geheimen herbergt die teruggrijpen naar het verleden, naar geweld uit vroegere tijden, bittere rivaliteit en wraak.

Schaduwrivier is het eerste deel van een serie, waar in Italië ook een tv-serie van is gemaakt die zeer goed wordt bekeken.

Schaduwrivier
Valerio Varesi
ISBN 9789045200651
€ 17,95
Karakter Uitgevers

De tweede Messias
In de woestijn bij Jeruzalem ontdekt een archeoloog een Dode Zeerol. Voordat hij de tweeduizend jaar oude tekst kan ontcijferen, wordt hij vermoord. De boekrol, die lijkt te spreken over niet één, maar twee messiassen, wordt gestolen.

In Rome wordt ondertussen een charismatische priester tot paus verkozen. De geruchten rondom zijn persoon leiden tot wereldwijde paniek onder gelovigen: is hij de antichrist of juist de Messias? Terwijl het politieke en religieuze milieu steeds meer ontspoort, besluiten archeoloog Jack Crane en politie-inspecteur Lela Raul op zoek te gaan naar de waarheid. Het is aan hen om de boodschap van de rol te achterhalen voordat hun het zwijgen wordt opgelegd en de inhoud van de boekrol voor eeuwig voor de mensheid verborgen zal blijven.

Lees alvast een fragment uit De tweede Messias.

De tweede Messias
Glenn Meade
ISBN 9789043509718
€ 19,95
uitgeverij Kok

Het verloren legioen
Rome, 70 voor Christus. Tegen de achtergrond van Caesars gewelddadige machtspolitiek vechten vier mensen voor hun bestaan. Tarquinius, een Etruskische krijger en waarzegger; Brennus de Galliër, een gevreesd gladiator; Romulus, die gedwongen wordt als gladiator te vechten en zint op wraak voor het onrecht dat hem en zijn tweelingzus is aangedaan. En tot slot is er Fabiola. Zij is net als haar broer Romulus op jonge leeftijd als slaaf verkocht en belandt in een bordeel, waar haar verleidelijke schoonheid al snel de machtige mannen van Rome betovert. Onder hen is Brutus, die als moordenaar van Caesar de geschiedenis in zal gaan.

In de verre uithoeken van het Romeinse rijk strijdt een legioen op leven en dood om de grenzen van het machtige imperium te bewaken en uit te breiden. Daar, ver weg van het politieke gekonkel in Rome, waar Fabiola een steeds belangrijkere rol in gaat spelen, moeten de drie mannelijke personages hun lot onder ogen zien…

Het verloren legioen
Ben Kane
ISBN 9789025369200
€ 14,95
uitgeverij Athenaeum

De smaak te pakken? Lees dan ook het tweede boek van Ben Kane, De zilveren adelaar.

Brennus, een vervaarlijke Galliër, Tarquinius, een Etruskische waarzegger, en Romulus, een bastaardzoon van een Romeinse edelman, zijn na lange omzwervingen verzeild geraakt in verre uithoeken van het Romeinse rijk. Als krijgsgevangenen in het vijandelijke Parthië vervliegt hun hoop op wraak voor de ontberingen die ze in naam van Rome hebben moeten doorstaan. In hun wrede strijd voor vrijheid zal een van hen sterven.

Fabiola, de zus van Romulus, speelt inmiddels een belangrijke rol in de gevaarlijke wereld van de Romeinse politiek. Ook zij droomt van vrijheid: hoewel haar rijke minnaar Brutus haar heeft vrijgekocht zet ze haar leven op het spel om dat van haar broer te redden.

De zilveren adelaar
Ben Kane
ISBN 9789025369309
€ 19,95
uitgeverij Athenaeum

Gladiator – Straatvechter
Vorig jaar schreef ik al een stukje over het eerste deel van deze geweldige serie, die eigenlijk is bedoeld voor jongeren – maar die ook heerlijk wegleest als je niet meer tot die categorie behoort. Begin deze maand verscheen deel 2, Straatvechter genaamd, waarin we eindelijk te weten komen hoe het verder gaat met Marcus.

‘Het is geregeld. De jongen valt onder jouw verantwoordelijkheid. Jij moet hem leren vechten. Hij moet kunnen omgaan met een dolk, een werpmes, stokken en zijn blote handen kunnen gebruiken. Ooit zal de jonge Marcus misschien als gladiator de arena betreden. Maar hij moet zich ook op straat kunnen verdedigen.’

Nu Marcus lid is van Julius Caesars ‘hofhouding’, vervolgt hij zijn training in Rome. De straten van Rome worden onveilig gemaakt door rivaliserende straatbendes. Er is sprake van een complot om Julius Caesar te vermoorden. Caesar vraagt Marcus undercover te gaan en daarmee brengt hij Marcus in vreselijk gevaar. Als ontdekt wordt wie Marcus werkelijk is, dan staat niet alleen het leven van Julius Caesar op het spel…

Gladiator – Straatvechter
Simon Scarrow
ISBN 9789025750411
€ 14,95
uitgeverij Gottmer

De jacht op de Mona Lisa
Het is augustus 1944 en Parijs kan elk moment worden bevrijd. De Duitse soldaten slaan op de vlucht voor de geallieerden, maar laten een spoor van vernielingen achter en stelen ontelbare kunstobjecten. Reichsmarschall Hermann Göring weet van geen ophouden en wil de meest waardevolle van allemaal – de Mona Lisa – in handen krijgen.

Gelukkig worden er twee toegewijde bewakers aangesteld om de dame met de mysterieuze glimlach te bewaken: de Zwitserse agenten Gabi Mueller en Eric Hofstadler. Maar de tijd tikt meedogenloos door. Kunnen zij Da Vinci’s meesterwerk redden voordat het in Duitse handen valt?

Lees alvast een fragment uit De jacht op de Mona Lisa.

De jacht op de Mona Lisa
Tricia Goyer & MIke Yorkey
ISBN 9789029710954
€ 19,95
uitgeverij Voorhoeve

Nog meer trek in van spanning zinderende boeken? Lees dan bijvoorbeeld ook
*Blauwe demonen
*Aria voor een verleden
*De laatste dagen van Caesar
*Bella Italia
*Donkerder dan middernacht

… of neem een van de tien Toscaanse thrillers mee op vakantie die ik in een eerder blogstukje al voor je op een rijtje zette. Veel leesplezier deze zomer!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *