Home » Reizen door Italië » Milaan » Arts & Foods – culinaire Expo bij de Triennale
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Arts & Foods – culinaire Expo bij de Triennale

De expositie Arts & Foods is het enige paviljoen van Expo 2015 dat in het centrum van Milaan te zien is. Tot en met 31 oktober staat hier de relatie tussen kunst en eten centraal, waarbij verschillende kunstvormen aan bod komen. Van film tot design, van muziek tot literatuur.

Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (1) Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (2)

Op 7000 vierkante meter (zowel binnen als buiten) loop je langs kleurrijke schilderijen, stillevens van fruit en ander eten, pop art, picknickspullen en reclames. Samen geven ze een uniek beeld op onze culinaire cultuur sinds 1851, het jaar waarin de eerste Expo plaats vond, in Londen.

Het is een van de beste exposities die we recent in Italië zagen: origineel en kleurrijk, met prachtige objecten die stuk voor stuk de show stelen. Arts & Foods is een prachtig samenspel tussen eten, design en cultuur.

Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (10)Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (7) Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (9) Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (9a)

150 jaar food & art wervelt voorbij, met onder meer servies, bestek, boeken, schilderijen, beelden, illustraties en huishoudelijke artikelen. Vaak tentoongesteld in verrassende composities, zoals de campingstoeltjes die nonchalant bij een meesterwerk van Renoir zijn opgesteld.

Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (11)Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (4) Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (5) Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (5a)

Nog een tip voor na je bezoek aan de tentoonstelling: het Triennale Design Museum heeft een schitterend dakterras, met een uitzicht over het Parco Sempione.

Goed om te weten: je krijgt met je kaartje voor de Expo dan ook gratis toegang tot deze expositie in het Triennale Design Museum.

Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (3) Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (6) Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (8) Arts-Foods-Triennale-Design-Museum-Milaan (8a)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *