Home » Nieuws uit Italië » Escher op Paleis Soestdijk
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Escher op Paleis Soestdijk

Een tijdje geleden wandelden we aan de hand van Escher door Rome. Dit najaar hoef je echter niet zo ver weg om Eschers Italiaans werk te zien. In Paleis Soestdijk is tot en met 3 maart 2013 een tentoonstelling gewijd aan de Nederlandse kunstenaar die Italië een warm hart toedroeg.

De tentoonstelling met de titel ‘Wandelingen in de tijd. Van Italië naar Baarn.’ neemt je letterlijk mee op reis, naar maar liefst tachtig werken uit Eschers oeuvre. Je wandelt letterlijk door de tijd, van Eschers Italiaanse periode (de kunstenaar woonde dertien jaar in Italië) tot zijn productieve periode in Baarn, waar hij elke dag ruim twee uur wandelde in het bos om inspiratie op te doen en rustig na te kunnen denken.

Escher als reisgenoot
Dankzij een persoonlijke collectie privéfoto’s waan je je echt even Eschers reisgenoot. De plaatsen die hij bezocht, in verschillende Italiaanse regio’s zoals Sicilië en de Abruzzen, zie je terugkeren op zijn schetsen, tekeningen en etsen. Vooral de kleine dorpjes die tegen de bergen aan gegroeid lijken te zijn, waren een bijzondere inspiratiebron voor Escher. Ook zijn er veel persoonlijke artefacten, foto’s en brieven te zien. Deze combinatie gunt je een intiem kijkje achter de schermen.

Wie de expositie in Paleis Soestdijk wil bekijken kan er op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag terecht. De expositie is die dagen geopend van 10.00 tot 17.30 uur. De laatste toegang tot het paleis is om 16.00 uur.

Wij reizen hier op Ciao tutti nog even met Escher mee naar Rome, naar de stad in het donker, met prachtige schaduwen en silhouetten zoals alleen Escher die kon optekenen:

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *