Home » Kunst uit Italië » Modemaestro Valentino
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Modemaestro Valentino

Londen is komende tijd een prima plek voor Italiaanse inspiratie. Je vindt er namelijk een keur aan Italiaanse invloeden, zeker nu er een aantal prachtige tentoonstellingen in Italiaanse sferen te zien zijn. We beginnen ons bezoek aan Londen vandaag met een kijkje in Somerset House, dat tot en met 3 maart 2013 een grote tentoonstelling wijdt aan de Italiaanse modeontwerper Valentino.

Valentino Master of Couture

Valentino: Master of Couture, zoals de tentoonstelling heet, is een eerbetoon aan de beroemde Italiaanse modeontwerper, maar vooral ook aan zijn collectie. Er zijn maar liefst 130 jurken te zien, die de prachtige figuren van onder anderen Jackie Kennedy, Sophia Loren, Grace Kelly en Julia Roberts tijdens belangrijke gelegenheden hebben laten schitteren.

De expositie is onderverdeeld in drie verschillende ‘collecties’. Eerst krijg je als bezoeker een kijkje in het privéleven van Valentino, aan de hand van foto’s uit zijn eigen archief. Daarna volgt er een soort modeshow, waarbij je zelf over de catwalk loopt, langs de prachtige collectie jurken – de een nog mooier dan de andere. Het derde en laatste deel van de tentoonstelling biedt een blik in het ontwerpproces. Je kijkt als het ware mee over de schouder van Valentino.

Valentino Master of Couture 3

Valentino Master of Couture 4

Valentino virtueel
Ten slotte kun je het virtuele museum van Valentino betreden – maar dat kunnen jullie via deze link thuis ook, gewoon vanuit je luie stoel. Je kunt zo’n 300 (!) creaties van alle kanten bekijken, stuk voor stuk met gedetailleerde uitleg. Hoe werd de jurk gemaakt, waar werd de creatie voor het eerst geshowd en wie was de gelukkige drager? Een van de topstukken is de jurk waarin Jackie Kennedy in 1968 met Aristoteles Onassis in het huwelijk trad. Je kunt de stof voor je gevoel bijna aanraken, en stapt – in gedachten – zo in haar schoenen. Het is overigens maar goed dat Valentino een virtueel museum inrichtte; in het echt zou het namelijk ruim 10.000 vierkante meter beslaan. En dat is zelfs voor een modemaestro een te kostbare onderneming…

Valentino Master of Couture 2
Valentino Garavani en Natalia Vodianova, 2012 – © foto Cathleen Naundorf

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *